Weersverwachting Namibia

Deze pagina laat zien voor welke steden in Namibia Weersverwachting.nl een uitgebreid weerbericht beschikbaar heeft. Staat je locatie van interesse er niet bij, bekijk dan het weerbericht van de plaats die er dichtbij ligt.


K
Keetmanshoop

W
Walvis Bay
Windhoek

Het klimaat in Namibia

In Namibië heerst een halfdroog klimaat. Overdag is het warm en ’s nachts is het koel. Het is gemiddeld koeler in het kustgebied dan in de rest van het land. De winter duurt van mei tot en met september, het is dan overdag tussen de 18°C en 25°C. ’s Nachts daalt de temperatuur vaak tot onder 0°C. Van oktober tot april is het zomer in Namibië, overdag is het dan tussen de 20°C en 34°C, soms wordt het wel 40°C.

Er valt weinig neerslag in Namibië, rond de 350 millimeter neerslag per jaar in het binnenland en slechts 50 millimeter neerslag per jaar langs de kust. Op sommige plekken in Namibië is al jaren geen neerslag gevallen. In de zomer, van november tot februari, valt de meeste regen. De regen valt dan in de vorm van hevige onweersbuien.

Er komen twee regenseizoenen voor in het binnenland van Namibië. Een kort regenseizoen dat gekenmerkt wordt door veel onweersbuien. Dit regenseizoen duurt van oktober tot december. Van midden-januari tot april heerst een langer regenseizoen.

Op gemiddeld 300 dagen per jaar schijnt de zon in Namibië.