Weersverwachting Bahama's

Deze pagina laat zien voor welke steden in Bahama's Weersverwachting.nl een uitgebreid weerbericht beschikbaar heeft. Staat je locatie van interesse er niet bij, bekijk dan het weerbericht van de plaats die er dichtbij ligt.


C
Cable Beach

D
Dunmore Town, Harbouris., Eleuthera

F
Freeport

G
Green Turtle Cay, Abaco

H
Harbour Island

M
March Harbour

N
Nassau

P
Paradise Island

Het klimaat in Bahama's

De Bahamas bestaat uit 700 eilandjes, waarvan er dertig bewoond worden. De eilandjes liggen in het noordelijke gedeelte van de Caribische Zee.
Op de eilanden van de Bahamas heerst een tropisch zeeklimaat, dat wil zeggen dat het er warm is maar niet overdreven heet (zie ook klimaatsoorten). De gemiddelde temperatuur, over het hele jaar genomen, bedraagt 23,5°C. ’s Nachts daalt de temperatuur maar met 3-4°C, dus ’s avonds is het ook nog lekker aangenaam.
De maanden juni tot september zijn het warmst, met een gemiddelde temperatuur van 28°C, maar de dagtemperaturen kunnen makkelijk boven de 30°c uitkomen. Het briesje dat vanuit de zee komt, zorgt ervoor dat de temperatuur zelden boven de 40°C komt. ’s Winters wordt het nooit kouder dan 15°C. Tijdens de maanden november tot april zakt de temperatuur tot tussen de 20-22°C.
De zee temperatuur rond de Bahamas is het hele jaar aangenaam, de temperatuur komt nooit lager dan 22°C. In de zomer kan de zee temperatuur zelfs boven de 27°C uitkomen.
Gedurende het hele jaar valt er zo nu en dan een regenbui, in de maanden mei en juni valt de meeste regen. Maar de regenbuien passeren vaak snel. De zon schijnt gemiddeld 320 dagen per jaar, met een gemiddelde aantal uren zon van 9 uren per dag.
Het orkaanseizoen is van juni tot november, dit betekent niet dat men niet op vakantie moet gaan in deze periode. Veel hotels op de Bahamas hebben een ‘Hurricane Cancellation’ verzekering, waarbij je je geld van vakantie terugkrijgt wanneer er een orkaan op komst is.