Weersverwachting Griekenland

Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
Het weer in Griekenland

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Griekenland. Voor een snelle weergave kan je hiernaast (links) op de pijltjes of tabs klikken.

Per plaats

Zoek in onderstaande lijst jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Griekenland met voor elke stad in Griekenland de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Plaatsen a t/m g
Plaatsen h t/m p
Plaatsen q t/m z

Bekijk de weersverwachting voor jouw plaats

Populaire plaatsen

Bekijk de weersverwachting voor de populairste plaatsen in Griekenland en krijg snel een beeld van het weer. Natuurlijk is ook het mogelijk om een uitgebreide weersverwachting te bekijken voor andere locaties in Griekenland. Klik op onderstaande links om een overzicht van alle locaties in Griekenland te krijgen.

  Weer Maximum Minimum
Kos Zon en wolken 25°C 17°C
Rhodos Volop zon 25°C 17°C
Samos Zon en wolken 24°C 17°C
Heraklion Volop zon 27°C 15°C
Karpathos Volop zon 25°C 17°C
Corfu Volop zon 21°C 13°C
Athene Onweersbui, ook zon 25°C 16°C
Rethymnon Volop zon 28°C 15°C
Lefkas Regenbui, ook zon 21°C 16°C
Zakinthos Onweersbui, ook zon 24°C 17°C
  Weer Maximum Minimum
Malia Zon en wolken 24°C 14°C
Parga Volop zon 22°C 12°C
Chania Fors onweer, ook zon 25°C 17°C
Bali Volop zon 28°C 15°C
Santorini Onweersbui, ook zon 26°C 17°C
Plakias Volop zon 28°C 15°C
Thessaloniki Fors onweer, ook zon 21°C 13°C
Stalis Zon en wolken 24°C 14°C
Agios Nikolaos Volop zon 27°C 16°C
Chios Fors onweer, ook zon 24°C 18°C

Het klimaat in Griekenland

In Griekeland zijn de zomers warm en droog en de winters zacht. In het grootse gedeelte van Griekeland heerst een mediterraan klimaat. De temperatuur in de droge, warme zomers varieert van 24°C tot 35°C. Op veel eilanden en langs de kust komt de temperatuur in juli en augustus net boven de 30°C. Van juni tot augustus komen vaak hittegolven voor, dan word het gemakkelijk 40°C. De zeewind zorgt dan wel voor enige verkoeling. In mei is de temperatuur zeer aangenaam in Griekeland, het is dan overdag gemiddeld 21°C.

De gemiddelde temperatuur in de zachte winters ligt tussen de 9°C en 12°C. In januari ligt de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 13°C en 15°C. Het komt niet vaak voor dat er sneeuw valt op het vaste land van Griekeland maar het is mogelijk. Er valt wel veel sneeuw in de berggebieden in het noorden van Griekeland, daar ligt de gemiddelde temperatuur in januari onder het vriespunt.

In Griekeland is het aantal dagen dat er neerslag valt zeer variabel. De meeste neerslag valt tussen november en maart en in de winter valt er tussen de 10 en 17 dagen neerslag per maand. In het noordwesten van het vaste land en in het zuiden van Kreta valt de meeste neerslag. In Griekeland zijn er ook perioden waarin helemaal geen neerslag valt. In juli en augustus valt op hooguit 2 dagen per maand neerslag.

Op 300 dagen in het jaar schijnt de zon in Griekeland. De zonnigste maand in juli, op veel plaatsen schijnt de zon dan 360 tot 390 uur.

Voor heet weer en koel zeewater is de beste reistijd naar Griekeland in mei en juni, voor warm weer en opgewarmd zeewater is de beste reistijd in september en oktober.