Weersverwachting Botswana

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Botswana. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Botswana met voor elke stad in Botswana de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Botswana

De seizoenen in Botswana zijn precies omgekeerd met onze seizoenen omdat Botswana op het zuidelijk halfrond ligt. In de zomer (van november tot maart) is het zowel overdag als ’s nachts heet, namelijk rond de 30°C. November en oktober zijn de warmste maanden, overdag kan de temperatuur er dan oplopen tot 40°C. In de winter is de gemiddelde temperatuur 23°C en het is er droog. In de nachten kan er vorst voorkomen.

In Botswana komen twee belangrijke tijden voor, in de winter komt een droge tijd voor en tijdens de zomer valt het regenseizoen. In januari en februari valt de meeste regen. In het noordoosten van de Chobe District valt de meeste regen, 650 mm per jaar. In het zuidwesten van Kalahari valt de minste regen, zo’n 250 mm per jaar. De regenstormen in de zomer zijn vaak zeer plaatselijk, 10 kilometer verderop kan het helemaal droog zijn. Na regenstormen volgt vaak weer veel zon.

Er heerst in de Kalahari woestijn een woestijnklimaat. De temperatuur kan er overdag stijgen tot boven de 40°C en ’s nachts dalen tot -1°C. Het is er heel droog.

Botswana kan je het beste bezoeken tussen april en oktober. In deze periode zijn de meeste wilde dieren te zien, ze verzamelen zich namelijk bij rivieren en zijn dan het beste te zien.