Weersverwachting Egypte

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Egypte. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Egypte met voor elke stad in Egypte de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Egypte

In Egypte heerst een woestijnklimaat. Dat er leven in het land mogelijk is, is te danken aan de rivier de Nijl. Egypte ligt namelijk midden in een enorme woestijn. In Egypte liggen de zonnigste en droogste plekken van de wereld.

In Egypte valt er maar weinig regen en zijn de temperaturen hoog. In de zomer komt de temperatuur overdag regelmatig boven de 38°C in de schaduw uit. De hitte van overdag ontsnapt ’s nachts gemakkelijk in de heldere lucht, daardoor daalt ’s nachts de temperatuur met 10 tot 17 graden. ’s Winters is het 20°C of warmer overdag en ’s nachts zo’n 5°C. Januari is de koudste maand en juni en juli zijn de warmste maanden in Egypte.

Er valt in het grootste deel van Egypte gemiddeld minder dan 3 millimeter neerslag per jaar. In het zuiden van Egypte zijn er plaatsen waar er gemiddeld 0 millimeter neerslag per jaar valt. Het regent dus nauwelijks in Egypte.

Aan de noordkust van Egypte heerst een zachter klimaat, het is er vochtiger en de winters zijn zachter en de zomers zijn koeler. Alexandrië, aan de noordkust, is de minst warme plaats van Egypte. In de zomer is het gemiddeld 30°C en in de winter is het gemiddeld 18°C. In Alexandrië valt ook de meeste neerslag per jaar, gemiddeld 189 millimeter. Dit valt dan vooral in december en januari.

De zon schijnt veel in Egypte. Met 3944 uur zon per jaar is Dakhla de zonnigste plek in Egypte. De temperatuur van de zee kan oplopen tot 26°C.

De hoofdstad van Egypte is Cairo. Cairo is de grootste stad van Egypte met zo’n 18 miljoen inwoners. De winters in Cairo zijn wat koeler dan in de rest van Egypte en de zomers zijn erg heet. De dagtemperatuur in de koudste maand, januari, is gemiddeld 18°C. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 33°C zijn juli en augustus de warmste maanden in Cairo.

De meest toeristische plaatsen van Egypte liggen aan de Rode zee, dit zijn Sharm el Sheikh, Marsa Alam, El Gouna, Dahab en Hurghada. De gemiddelde dagtemperatuur in de zomer is 34°C. De winter is de beste periode om deze plaatsen te bezoeken, het is er dan gemiddeld 20°C overdag.

Een andere belangrijke toeristische stad is Luxor, langs de rivier de Nijl. Er zijn veel bezienswaardigheden in de buurt van Luxor waardoor de stad zo populair is. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 42°C in juli is het er wel erg warm. In januari is het een stuk aangenamer in Luxor met een gemiddelde dagtemperatuur van 23°C.