Weersverwachting Kenia

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Kenia. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Kenia met voor elke stad in Kenia de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Kenia

In Kenia heerst een tropisch klimaat. Opmerkelijk zijn de verschillen in klimaat tussen de laagvlakten en de hoger gelegen gebieden en tussen het binnenland en de kustgebieden. De gemiddelde dagtemperatuur in Nairobi schommelt rond de 25°C maar in het noorden kan de temperatuur oplopen tot boven de 50°C. In Kenia is de temperatuur het hele jaar constant maar van augustus tot en met oktober en van januari tot en met maart is het iets warmer.

In Kenia komen twee regenperiodes voor, een korte regenperiode van eind oktober tot eind november en een lange regenperiode van eind maart tot begin juni. De meeste regenbuien vallen in de vorm van hevige, korte regenbuien aan het eind van de dag. Gemiddeld van in het noorden meer regen dan in het zuiden.

In Noord- en Noordoost-Kenia liggen halfdroge bushlands en woestijnachtige gebieden. De temperatuur loopt daar overdag op tot rond de 40°C. ’s Nachts koelt het flink af naar 15°C tot 20°C. Gemiddeld valt er tussen de 250 en 500 millimeter neerslag per jaar, het regent er dus niet vaak. De meeste regen valt in de maand november en de minste regen valt in juli.

Het klimaat in het kustgebied van Kenia is een stuk koeler. Overdag is het daar gemiddeld tussen de 22°C en 30°C met een verkoelende zeewind. Er valt gemiddeld tussen de 1000 en 1250 millimeter neerslag per jaar. In mei valt de meeste neerslag, zo’n 300 millimeter. In februari valt slechts 22 millimeter regen.

Van juni tot oktober is het koel en droog in Kenia dus dan is de beste tijd om naar Kenia te reizen. De zeewatertemperatuur is meestal tussen de 23°C en 26°C. In januari en februari is de vochtigheid erg hoog, in die periode is het beter om niet naar de kust van Kenia te reizen.