Weersverwachting Kenia

Deze pagina laat zien voor welke steden in Kenia Weersverwachting.nl een uitgebreid weerbericht beschikbaar heeft. Staat je locatie van interesse er niet bij, bekijk dan het weerbericht van de plaats die er dichtbij ligt.


D
Diani Beach

K
Kilifi
Kisumu

M
Malindi
Mombasa
Mombasa Noord
Msambweni

N
Nairobi
Nakuru

T
Tiwi

W
Watamu

Het klimaat in Kenia

In Kenia heerst een tropisch klimaat. Opmerkelijk zijn de verschillen in klimaat tussen de laagvlakten en de hoger gelegen gebieden en tussen het binnenland en de kustgebieden. De gemiddelde dagtemperatuur in Nairobi schommelt rond de 25°C maar in het noorden kan de temperatuur oplopen tot boven de 50°C. In Kenia is de temperatuur het hele jaar constant maar van augustus tot en met oktober en van januari tot en met maart is het iets warmer.

In Kenia komen twee regenperiodes voor, een korte regenperiode van eind oktober tot eind november en een lange regenperiode van eind maart tot begin juni. De meeste regenbuien vallen in de vorm van hevige, korte regenbuien aan het eind van de dag. Gemiddeld van in het noorden meer regen dan in het zuiden.

In Noord- en Noordoost-Kenia liggen halfdroge bushlands en woestijnachtige gebieden. De temperatuur loopt daar overdag op tot rond de 40°C. ’s Nachts koelt het flink af naar 15°C tot 20°C. Gemiddeld valt er tussen de 250 en 500 millimeter neerslag per jaar, het regent er dus niet vaak. De meeste regen valt in de maand november en de minste regen valt in juli.

Het klimaat in het kustgebied van Kenia is een stuk koeler. Overdag is het daar gemiddeld tussen de 22°C en 30°C met een verkoelende zeewind. Er valt gemiddeld tussen de 1000 en 1250 millimeter neerslag per jaar. In mei valt de meeste neerslag, zo’n 300 millimeter. In februari valt slechts 22 millimeter regen.

Van juni tot oktober is het koel en droog in Kenia dus dan is de beste tijd om naar Kenia te reizen. De zeewatertemperatuur is meestal tussen de 23°C en 26°C. In januari en februari is de vochtigheid erg hoog, in die periode is het beter om niet naar de kust van Kenia te reizen.