Weersverwachting Lesotho

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Lesotho. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Lesotho met voor elke stad in Lesotho de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Lesotho

In Lesotho heerst een continentaal klimaat, de winters zijn er koud en de zomers heet. In Lesotho duurt de winter van juni tot en met augustus en de zomer van december tot en met februari. Dit komt door de ligging van het land op het zuidelijk halfrond. Lesotho ligt op een hoogte van 1970 meter, daarom ligt de gemiddelde jaarlijkse temperatuur rond slechts 12,1°C. In de winter kan het heel koud worden in Lesotho. In de hoger gelegen gebieden wordt het nog kouder dan in de lager gelegen gebieden. ’s Winters ligt de gemiddelde temperatuur rond -5°C maar de temperatuur kan dalen tot -12°C. In Lesotho schijnt de zon gemiddeld 299 dagen per jaar.

In de hoger gelegen gebieden van Lesotho valt iets minder neerslag, 1400 millimeter, dan in de lager gelegen gebieden, daar valt gemiddeld 1600 millimeter per jaar. In juni en juli valt de minste neerslag, in de juni en juli valt gemiddeld 60 millimeter neerslag per maand. In december en januari valt de meeste neerslag, namelijk tussen de 175 en 225 millimeter per maand.

In Lesotho komen regelmatig onweersbuien voor, met name in de bergen van de Drakensberg. Gemiddeld onweert het op 100 dagen per jaar.

In de hoofdstad van Lesotho, Maseru, wordt het overdag in de winter zo’n 15°C en in de zomer zo’n 21°C. Er valt in de hoofdstad gemiddeld 691 millimeter neerslag per jaar.