Weersverwachting Marokko

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Marokko. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Marokko met voor elke stad in Marokko de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Marokko

In Marokko komen verschillende klimaten voor; een mediterraan klimaat, een hooggebergteklimaat en een woestijnklimaat.

Het woestijnklimaat komt voor ten zuiden en ten oosten van het Atlasgebergte. De zomers zijn er heet en er valt zeer weinig neerslag. Tussen dag en nacht komen zeer grote temperatuurverschillen voor. Aan de grens met Algerije kan de temperatuur overdag oplopen tot 40°C. In het westen van de Sahara kan het ook zo warm worden. In Zuid-Marokko schijnt de zon gemiddeld 3600 uur per jaar.

Er heerst in de bergen van Marokko een hooggebergteklimaat, daar kan het in de winter behoorlijk koud worden. In het Hoge Atlasgebergte ligt de temperatuur op 1500 meter hoogte net boven het vriespunt. Op een hoogte van 3700 meter komen temperaturen van -15°C regelmatig voor.

Er heerst een mediterraan klimaat op de noordelijke kustvlakte. De zomers zijn er warm en de winters zacht en nat. Overdag is het gemiddeld 28°C. De gemiddelde dagtemperatuur in de winter ligt tussen 16°C en 21°C. De temperatuur van het zeewater ligt rond 22°C.

In Marokko heerst van november tot en met januari het regenseizoen. Op de westhellingen van de Hoge- en Midden Atlas valt de meeste neerslag, jaarlijks tussen de 900 en 1000 millimeter. Aan de oostzijde van het gebergte, de lijzijde, valt slechts 200 millimeter neerslag per jaar. Het is helemaal droog in de Westelijke Sahara, daar valt 50 millimeter neerslag per jaar.