Weersverwachting Mozambique

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Mozambique. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Mozambique met voor elke stad in Mozambique de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Mozambique

In Mozambique verschilt de temperatuur en de hoeveelheid neerslag behoorlijk tussen de verschillende streken. De jaarlijkse gemiddelde dagtemperatuur is 28°C. Het is langs de kust bijna altijd warm en zonnig, ook in de winter als het op andere plaatsen in het land koud is. Het is aan de kust gemiddeld tussen de 24°C en 27°C in het droge seizoen en zelfs tot 31°C in het regenseizoen. Van april tot september is het winter in Mozambique en van oktober tot maart is het zomer. De winter is de beste periode om naar Mozambique te reizen omdat het dan wat droger en koeler is. De zomers zijn namelijk erg warm, vochtig en regenachtig. Het noorden is meer tropisch dan het zuiden van Mozambique. In het noorden van Mozambique, bij Pemba en de Zambezi vallei komen de hoogste temperaturen voor.

Er komen twee seizoenen voor in Mozambique, een regen- en een droog seizoen. Van november tot maart heerst het regenseizoen, dan komen de hoogste temperaturen van het jaar voor. De gemiddelde dagtemperatuur in het regenseizoen is 29°C. Van april tot oktober heerst het droge seizoen. In juli en augustus is de gemiddelde dagtemperatuur 20°C.

Langs de kust valt gemiddeld jaarlijks tussen de 800 en 900 millimeter neerslag in Mozambique. Op sommige plaatsen valt gemiddeld 2000 millimeter neerslag per jaar, bijvoorbeeld bij de Chinaminami berg. In het zuiden van Mozambique valt iets meer dan de helft van de hoeveelheid neerslag die in het noorden van Mozambique valt.