Weersverwachting Namibië

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Namibië. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Namibië met voor elke stad in Namibië de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Namibië

In Namibië heerst een halfdroog klimaat. Overdag is het warm en ’s nachts is het koel. Het is gemiddeld koeler in het kustgebied dan in de rest van het land. De winter duurt van mei tot en met september, het is dan overdag tussen de 18°C en 25°C. ’s Nachts daalt de temperatuur vaak tot onder 0°C. Van oktober tot april is het zomer in Namibië, overdag is het dan tussen de 20°C en 34°C, soms wordt het wel 40°C.

Er valt weinig neerslag in Namibië, rond de 350 millimeter neerslag per jaar in het binnenland en slechts 50 millimeter neerslag per jaar langs de kust. Op sommige plekken in Namibië is al jaren geen neerslag gevallen. In de zomer, van november tot februari, valt de meeste regen. De regen valt dan in de vorm van hevige onweersbuien.

Er komen twee regenseizoenen voor in het binnenland van Namibië. Een kort regenseizoen dat gekenmerkt wordt door veel onweersbuien. Dit regenseizoen duurt van oktober tot december. Van midden-januari tot april heerst een langer regenseizoen.

Op gemiddeld 300 dagen per jaar schijnt de zon in Namibië.