Weersverwachting Cambodja

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Cambodja. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Cambodja met voor elke stad in Cambodja de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Cambodja

In Cambodja heerst een tropisch klimaat wat onder te verdelen is in het regenseizoen en het droge seizoen. Het droge seizoen bestaat uit het warme seizoen en het koele seizoen.

Van juni tot oktober is het regenseizoen. Het is dan tussen de 27°C en 35°C. Het regenseizoen wordt veroorzaakt door de zuidwestmoesson, deze moesson voert zeer vochtige lucht aan, afkomstig van de Indische Oceaan. September is de natste maand en als de moesson voorbij is, is het vochtig en heet met een gemiddelde temperatuur van 27°C. 

Van november tot februari heerst het koele(re), droge seizoen, de temperatuur ligt dan tussen de 17°C en 27°C. In Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, ligt de temperatuur dan rond 28°C. Het warme droge seizoen is van maart tot mei, de temperatuur ligt dan tussen de 29°C en 38°C. 

Het weer in het droge seizoen is te vergelijken met de zomers in Europa. Per gebied varieert de hoeveelheid neerslag. Er valt gemiddeld 5000 millimeter neerslag boven de zuidwestelijke zijde van het Cardamom-gebergte. Er valt gemiddeld 3800 millimeter neerslag langs de kust en in de heuvels. Op de centrale vlakte valt de minste neerslag, gemiddeld 1400 millimeter per jaar.

Mensen die graag een autoreis door Cambodja willen maken kunnen het beste niet in de laatste twee maanden van het regenseizoen gaan. Er zijn dan landweggetjes die onbegaanbaar zijn. Voor de rest van de reizigers is Cambodja het hele jaar een mooi land om naartoe te gaan.