Weersverwachting Malediven

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Malediven. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Malediven met voor elke stad in Malediven de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Malediven

Er heerst een tropisch klimaat op de Malediven, het weer is het hele jaar vochtig en warm en de zon schijnt veel. Overdag ligt de gemiddelde temperatuur rond 29°C en ’s nachts ligt de gemiddelde temperatuur rond 24°C. Het gehele jaar door is de temperatuur bijna constant. In april is het het warmst, het is dan overdag gemiddeld 31°C. De minst warme maand is december met een temperatuur die overdag rond 29°C ligt. Het gehele jaar door schijnt de zon ongeveer acht uur per dag.

Twee moessons bepalen het weer op de Malediven, ze zorgen voor grote verschillen in de hoeveelheid regen per maand en voor een regen- en droge tijd. 

Tussen december en april heerst de Iruvai, de noordoostelijke moesson. Droge lucht wordt dan aangevoerd van het Indiase subcontinent en het is dan erg zonnig op de Malediven. De luchtvochtigheid is in deze tijd laag en er komen vaak heldere luchten voor. Van januari tot april valt gemiddeld 50 millimeter neerslag per maand, het is dan relatief droog. In Februari valt de minste neerslag.

Tussen mei en september heerst de Hulhangu, de zuidwestelijke moesson. Vochtige lucht wordt aangevoerd en er valt veel neerslag. De meeste neerslag van deze moesson valt in de maanden mei en oktober. Tijdens deze moesson is de zee onrustig en heersen er sterke winden.

Gemiddeld valt er 1900 millimeter neerslag per jaar op de Malediven. Door de ligging van de eilanden komen er zelden hevige stormen of orkanen voor.

Het zeewater heeft een constante, zeer aangename temperatuur van tussen de 27°C en 29°C. De zee rond de Malediven is een zeer geschikte plaats om te duiken.