Weersverwachting Maleisië

Deze pagina laat zien voor welke steden in Maleisië Weersverwachting.nl een uitgebreid weerbericht beschikbaar heeft. Staat je locatie van interesse er niet bij, bekijk dan het weerbericht van de plaats die er dichtbij ligt.


B
Batu Ferringhi
Butterworth

C
Cherating

D
Dungun

G
Georgetown

I
Ipoh

J
Johor Baharu

K
Kota Bharu
Kuah
Kuala Lumpur
Kuala Terengganu
Kuala Trengganu
Kuantan

L
Lang Tengah
Langkawi

M
Malacca
Marang
Merang
Mukim Ulu Melaka

P
Padang Matsirat
Pangkor Laut
Pantai Cenang
Pantai Tengah
Penang
Pengalan Gawi
Perhentian Besar
Perhentian Kecil
Petaling Jaya
Pulau Rebak Besar

R
Redang

S
Sitiawan

T
Tanjung Bungah
Tanjung Rhu
Teluk Bahang
Teluk Burau
Teluk Dalam
Teluk Datai
Teluk Nibong

Het klimaat in Maleisië

In Maleisië heerst een tropisch klimaat, de luchtvochtigheidsgraad is hoog en het weer is warm. Binnen het jaar is het temperatuurverschil slechts 2°C en de gemiddelde jaartemperatuur overdag is 29°C. Langs de kust verschillen de temperaturen 3°C over het gehele jaar door koude golven vanuit Siberië. De gemiddelde temperatuur ’s nachts is 22°C. September is de heetste maand van het jaar, dan is het overdag gemiddeld 35°C en de luchtvochtigheidsgraad is dan erg hoog.

Gemiddeld schijnt de zon 6 uur per dag maar op sommige plaatsen schijnt de zon meer of minder. De zon schijnt het meest in januari in Alor Setar, gemiddeld 8,7 uur per dag. In januari schijnt de zon het minst in Kuching, namelijk maar 3,7 uur per dag.

Door het hele jaar valt regen in vaak hevige, korte buien aan het eind van de middag. Er komen in Maleisië een regenseizoen en een droger seizoen voor. Met name in januari en februari zorgen de noordoostelijke winden voor zware regenval. Van mei tot september zorgen de zuidwestelijke winden voor minder regenval maar omdat Maleisië een tropisch land is, vallen er dagelijks toch buien. Gemiddeld valt er 216 millimeter neerslag per maand.

In Maleisië is de luchtvochtigheidsgraad heel hoog, het varieert binnen het jaar tussen 70% en 90%.