Weersverwachting Maleisië

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Maleisië. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Maleisië met voor elke stad in Maleisië de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Maleisië

In Maleisië heerst een tropisch klimaat, de luchtvochtigheidsgraad is hoog en het weer is warm. Binnen het jaar is het temperatuurverschil slechts 2°C en de gemiddelde jaartemperatuur overdag is 29°C. Langs de kust verschillen de temperaturen 3°C over het gehele jaar door koude golven vanuit Siberië. De gemiddelde temperatuur ’s nachts is 22°C. September is de heetste maand van het jaar, dan is het overdag gemiddeld 35°C en de luchtvochtigheidsgraad is dan erg hoog.

Gemiddeld schijnt de zon 6 uur per dag maar op sommige plaatsen schijnt de zon meer of minder. De zon schijnt het meest in januari in Alor Setar, gemiddeld 8,7 uur per dag. In januari schijnt de zon het minst in Kuching, namelijk maar 3,7 uur per dag.

Door het hele jaar valt regen in vaak hevige, korte buien aan het eind van de middag. Er komen in Maleisië een regenseizoen en een droger seizoen voor. Met name in januari en februari zorgen de noordoostelijke winden voor zware regenval. Van mei tot september zorgen de zuidwestelijke winden voor minder regenval maar omdat Maleisië een tropisch land is, vallen er dagelijks toch buien. Gemiddeld valt er 216 millimeter neerslag per maand.

In Maleisië is de luchtvochtigheidsgraad heel hoog, het varieert binnen het jaar tussen 70% en 90%.