Weersverwachting Oman

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Oman. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Oman met voor elke stad in Oman de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Oman

In Oman is het klimaat over het algemeen droog en warm. Het varieert echter tussen de verschillende regio’s. In de winter is de temperatuur aangenaam en de zomers zijn erg heet. ’s Winters, van november tot en met maart, ligt de gemiddelde dagtemperatuur rond 25°C tot 26°C en het is erg zonnig. Zomers, van mei tot en met november, ligt de gemiddelde dagtemperatuur tussen 32°C en 34°C. Juni is de warmste temperatuur, het is dan overdag gemiddeld 36°C.

Het is helemaal warm in de woestijngebieden, daar lopen de temperaturen op tot tussen 45°C en 50°C. Muscat, de hoofdstad van Oman, is een van de warmste steden van de wereld. De dagtemperatuur in de zomer ligt rond 42°C en in januari ligt de dagtemperatuur rond 29°C. In het zuiden van Oman, in Dhofar, is het in de zomer veel minder warm dan in de rest van het land. Het wordt hier niet warmer dan 32°C door de moesson ‘Khareef’. 

Het hele jaar door schijnt de zon veel in Oman, in december schijnt de zon het minst, namelijk 9 uur per dag. In mei en juni schijnt de zon wel 12 uur per dag.

In Oman valt zeer weinig neerslag, op Dhofar, in het zuiden, na, daar steekt tussen juni en september de moesson op. Daar komen veel regendagen voor in de zomer. In heel Oman valt gemiddeld tussen 200 millimeter en 500 millimeter neerslag per jaar. In de hoofdstad Muscat valt slechts 100 millimeter regen per jaar. De minste regen valt aan de westkant van het Hajjar-gebergte, dit komt doordat de bergen de regen tegenhouden. In de zomer valt hier gemiddeld op nul dagen per maand neerslag. In de wintermaanden valt op slechts 1 tot 2 dagen per maand neerslag. 

Het hele jaar door is het zeewater warm. Van januari tot en met maart is het zeewater 24°C en van mei tot en met augustus is het zeewater zelfs 28°C.