Weersverwachting Singapore

Deze pagina laat zien voor welke steden in Singapore Weersverwachting.nl een uitgebreid weerbericht beschikbaar heeft. Staat je locatie van interesse er niet bij, bekijk dan het weerbericht van de plaats die er dichtbij ligt.


S
Singapore
Singapore Paya Lebar

Het klimaat in Singapore

Singapore ligt ongeveer 100 kilometer van de evenaar vandaan. Singapore kent daarom een tropisch klimaat met hete temperaturen, hoge luchtvochtigheid en veel zonneschijn gedurende het hele jaar. De minimumtemperatuur, die ’s nachts plaatsvindt ligt, tussen de 23 en 26°C. Het zal dus bijna nooit kouder worden 23°C in Singapore. De gemiddelde dagtemperatuur ligt het hele jaar tussen de 31 en 34°C. Mei en juni zijn de heetste maanden van het jaar.
Het klimaat van Singapore is in twee seizoenen te verdelen; het noordoostelijke moesson- en het zuidwestelijke moessonseizoen. Tussen deze moessons zijn nog twee relatief korte periodes. De noordoost moesson heerst van december tot en met begin maart. Deze moesson brengt veel regen en wind met zich mee. De regen kan soms een paar dagen duren. In december en januari is het bewolkt en zijn er regelmatig regenbuien in de namiddag. Het is relatief droger in de maanden februari tot begin maart. De zuidwest moesson heerst van juni tot en met september. Deze is wat droger maar kan toch ook heel wat regen met zich meebrengen. De regenbuien vinden meestal laat in de ochtend/ begin middag plaats. Van eind maart tot mei en in oktober en november heersen er lichte winden met in de namiddag en vroeg in de avond regenbuien, die vaak gepaard gaan met onweer.
Neerslag is er dus het hele jaar, maar de meeste neerslag komt voor in de maanden november en december. De drogere maanden zijn februari en juli. Gemiddeld valt er per jaar ongeveer 2400 mm neerslag. Het oosten van Singapore ontvangt gemiddeld minder regen dan het westen.
Door de ligging nabij de evenaar heeft de periode februari tot en met oktober gemiddeld 12 uur per dag zonlicht. In december schijnt de zon het minst.