Weersverwachting Thailand

Deze pagina laat zien voor welke steden in Thailand Weersverwachting.nl een uitgebreid weerbericht beschikbaar heeft. Staat je locatie van interesse er niet bij, bekijk dan het weerbericht van de plaats die er dichtbij ligt.


A
Ao Nang

B
Bang Tao Beach
Bangkok
Bo Phut Beach

C
Cha-Am
Chaweng Beach
Chiang Mai
Chiang Rai
Choeng Mon Beach
Chon Buri

H
Hat Yai
Hua Hin
Hua Hin - Pranburi

K
Kamala Beach
Kanchanaburi
Karon Beach
Kata Beach
Khao Khad Beach
Khao Lak
Khlong Muang Beach
Khon Kaen
Ko Lanta
Ko Samui Island
Ko Si Chang
Koh Kho Khao
Koh Lanta Yai
Krabi

L
Lamai Beach
Lampang
Layan Beach

M
Mae Nam Beach
Mae Sot
Mai Khao Beach

N
Nai Harn Beach
Nai Yang Beach
Nakhon Ratchasima
Nakhon Sawan
Nakhon Si Thammarat
Nan
Natai Beach

P
Pansea Beach
Patong Beach
Pattaya
Pattaya - Jomtien
Phatthaya
Phi Phi Don Island
Phuket

R
Rai Leh Beach

S
Songkhla
Surat Thani
Surin Beach

T
Takua Pa
Tong Son Bay
Tongsai Bay

U
Ubon Ratchathani
Udon Thani

Het klimaat in Thailand

Thailand heeft een tropisch regenklimaat en staat onder invloed van de moesson. Het weer kenmerkt zich met veel neerslag en hoge gemiddelde dagtemperaturen. De temperaturen zijn afhankelijk van de hoogteligging of de afstand tot zee waar zeewind voor verkoeling zorgt.
De gemiddelde dagtemperatuur in Thailand ligt rond de 31°C. Temperaturen boven de 40°C komen bijna niet voor in het land. ’s Nachts is het gemiddeld 23°C, behalve in de bergen daar is het zo’n 19°C. Het warmste gedeelte van Thailand is de Centrale Laagvlakte. Hier wordt het overdag gemiddeld 33°C. April is de warmste maand van het jaar, vlak voordat de moesson heerst. De koudste maanden zijn december en januari.
Thailand staat onder invloed van de moesson. Thailand kent twee moessonperiodes. Van mei tot en met september waait de zuidwestmoesson en van oktober tot januari de noordoostmoesson. Tijdens de moesson treden vooral in de middag en avonduren regenbuien op. Als het regent, duurt dit hooguit een uur, maar dan valt er ook veel regen. Niet elke dag vallen er buien, maar het is wel vochtig. Van januari tot april is het een stuk droger.
Jaarlijks valt er in Thailand gemiddeld tussen de 1000-1500 mm neerslag. In het zuiden is het iets natter met 2000 mm neerslag per jaar. Helemaal nat is de westkust tussen Phuket en de grens met Myanmar. Hier valt jaarlijks 5000 millimeter regen en op sommige plekken zelfs meer.
De hoeveelheid zonneschijn is tijdens de maanden juni tot en met september het laagst, met een gemiddelde van 4-5 uur zon per dag. De rest van het jaar schijnt de zon maar liefst 9-10 uur per dag.