Weersverwachting Andorra

Deze pagina laat zien voor welke steden in Andorra Weersverwachting.nl een uitgebreid weerbericht beschikbaar heeft. Staat je locatie van interesse er niet bij, bekijk dan het weerbericht van de plaats die er dichtbij ligt.


A
Andorra

C
Canillo

E
Encamp

Het klimaat in Andorra

Andorra heeft een mediterraan hooggebergteklimaat (zie ook klimaatsoorten) met warme zomers en koude winters. Zomers bedraagt de gemiddelde temperatuur 18°C en de gemiddelde temperatuur ’s winters bedraagt 4°C. Maar in de hogere gelegen gebieden kan de gevoelstemperatuur waarden van onder de tien aannemen. De temperaturen kunnen tussen de minder hoog gelegen gebieden en de hogere gebieden verschillen met 4 tot 5°C.
De warmste maand is juli, met een gemiddelde temperatuur van 20,3°C. De koudste maand is december, met een gemiddelde temperatuur van 3,0°C.
Neerslag valt het hele jaar door in Andorra, in de winter vaak in de vorm van sneeuw. Meer dan de helft van de jaarlijkse hoeveelheid neerslag valt in vaste vorm (sneeuw, hagel) op hoogtes hoger dan 1500 meter. Vaak valt in oktober al de eerste sneeuw en in de maanden november en december valt de meeste sneeuw.
De gemiddelde neerslag in Andorra bedraagt tussen de 101-200 mm regen per maand. Met uitzondering van juli, dan ligt de gemiddelde neerslag tussen 61-100 mm per maand. Mei is de maand met de meeste dagen regen, het gemiddelde aantal dagen met
regen bedraagt 16 dagen. Juli is de maand met de minste dagen regen, gemiddeld 9 dagen. Ook is juli de maand van Androrra met de meeste uren zon per dag.