Weersverwachting België

Vandaag
Morgen
Vrijdag
Zaterdag
Het weer in België

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor België. Voor een snelle weergave kan je hiernaast (links) op de pijltjes of tabs klikken.

Per plaats

Zoek in onderstaande lijst jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van België met voor elke stad in België de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Plaatsen a t/m g
Plaatsen h t/m p
Plaatsen q t/m z

Bekijk de weersverwachting voor jouw plaats

Populaire plaatsen

Bekijk de weersverwachting voor de populairste plaatsen in België en krijg snel een beeld van het weer. Natuurlijk is ook het mogelijk om een uitgebreide weersverwachting te bekijken voor andere locaties in België. Klik op onderstaande links om een overzicht van alle locaties in België te krijgen.

  Weer Maximum Minimum
Antwerpen Zon en wolken 18°C 9°C
Brussel Zon en wolken 19°C 8°C
Brugge Zon en wolken 17°C 9°C
Spa Zon en wolken 16°C 7°C
Gent Zon en wolken 19°C 6°C
Oostende Zon en wolken 15°C 6°C
Durbuy Zon en wolken 17°C 5°C
Hasselt Zon en wolken 19°C 9°C
Luik Zon en wolken 18°C 9°C
Leuven Zon en wolken 19°C 8°C
  Weer Maximum Minimum
Mol Zon en wolken 19°C 9°C
Turnhout Zon en wolken 18°C 9°C
De Panne Zon en wolken 16°C 8°C
Lommel Zon en wolken 19°C 9°C
Bree Zon en wolken 19°C 9°C
Knokke-Heist Zon en wolken 17°C 9°C
La Roche Zon en wolken 18°C 6°C
Mechelen Zon en wolken 19°C 8°C
Kortrijk Zon en wolken 18°C 7°C
Koksijde Zon en wolken 16°C 8°C

Het klimaat in België

Het klimaat van België lijkt erg op het Nederlandse klimaat. Koele zomers, zachte winters en wisselvallig weer zijn de voornaamste kenmerken. Over het algemeen kent België een gematigd zeeklimaat (zie ook klimaatsoorten), waarbij de gemiddelde temperatuur 11,2 °C bedraagt.
Aan de kust en een stukje landinwaarts komt een zeeklimaat voor. Zomers is de gemiddelde temperatuur hier 16,9°C en in de winter 3°C. In Midden-België en de Kempen heerst een gematigd zeeklimaat. Zomers is de gemiddelde temperatuur 14,7°C en in de winter 2,5°C. In het bergachtig gebied ten oosten van de Maas en de Samber heerst een gewijzigd landklimaat. Zomers is de gemiddelde temperatuur 15,5°C en in de winter 0,4°C. Het gemiddelde aantal uren zon per jaar in België bedraagt 1392 uren.
Juli en augustus zijn de natste maanden van het jaar. Maar de kans op zon is in deze maanden het grootst, want in juli en augustus is temperatuur rond de 22°C.
In Hoog-België is de gemiddelde jaarlijkse neerslag 1400 mm. Aan de kust en in Midden-België is de jaarlijkse neerslag 800 mm per jaar. De meeste regen valt in Laag- en Midden-België in juli en augustus en in Hoog-België in november en december. De gemiddelde jaarlijkse neerslag, over heel België genomen, bedraagt 852 mm.
Het gemiddelde aantal dagen met meetbare neerslag, tenminste 0,1 mm, bedraagt 200 dagen per jaar. De maximale dikte van de sneeuwlaag in de winter varieert van 6 cm aan de kust tot meer dan 30 cm op de Ardense hoogvlakten en daarmee is de Ardennen in de winter ook een ideale dichtbij "wintersport" bestemming.