Weersverwachting Cyprus

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Cyprus. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Cyprus met voor elke stad in Cyprus de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Cyprus

In Cyprus heerst een mediterraan klimaat. Cyprus kent zachte winters en droge, lange zomers. Van de eilanden in de Middellandse Zee, is Cyprus het warmste en droogste eiland. Het hele jaar door schijnt de zon en is de temperatuur er aangenaam.

De koudste maanden op Cyprus zijn december, januari en februari. Dan is het er in de bergen tussen de 3°C en 12°C. Er kan in de winter soms zelfs geskied worden in het Trodosgebergte, wat in het binnenland van Cyprus ligt.

In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de 25°C tot 30°C. Juli en augustus zijn de warmste maanden waarin het soms zelfs 40°C kan worden. In juni, juli en augustus schijnt de zon 12 uur per dag, dit zijn de zonnigste maanden op Cyprus.

De periode waarin neerslag valt op Cyprus is van oktober tot en met april. Dan valt er gemiddeld 350 millimeter neerslag. In het westen van Cyprus kan er zelfs 1100 millimeter neerslag vallen in die periode. Tussen december en februari komen de meeste dagen waarop neerslag valt voor, gemiddeld 10 dagen per maand.

Het zeewater is van augustus tot en met oktober rond de 25°C. Tussen maart en juni en in september en oktober zijn de temperaturen op Cyprus het meest aangenaam voor een vakantie.