Weersverwachting Denemarken

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Denemarken. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Denemarken met voor elke stad in Denemarken de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Populaire steden Denemarken

Aalborg 8°C 13°C
Århus 8°C 14°C
Esbjerg 9°C 11°C
Helsingør 8°C 15°C
Horsens 7°C 15°C
Kolding 9°C 14°C
Kopenhagen 9°C 16°C
Odense 8°C 15°C
Randers 9°C 14°C
Vejle 7°C 15°C

Vakantie Denemarken

Billund 8°C 14°C
Blåvand 8°C 11°C
Ebeltoft 9°C 16°C
Hejlsminde 9°C 14°C
Henne 8°C 11°C
Hirtshals 9°C 11°C
Middelfart 9°C 14°C
Roskilde 8°C 15°C
Silkeborg 7°C 13°C
Skagen 7°C 10°C

Het klimaat in Denemarken

In Denemarken zijn de winters zacht en de zomers aangenaam, er heerst een gematigd zeeklimaat. Er ligt in Denemarken vaker sneeuw dan in Nederland en het is er iets kouder. Er zijn weinig onderlinge temperatuurverschillen binnen Denemarken omdat het bijna geheel omringd wordt door zee.

Gemiddeld is het zo’n 7,5°C tot 8,5°C in Denemarken. In het westen van Denemarken is het iets warmer dan in het oosten van Denemarken, het klimaat in het westen wordt namelijk beïnvloedt door de Noordzee. De hogere temperaturen in Denemarken komen voor op plaatsen in het binnenland, zo ver mogelijk van de zee, bijvoorbeeld in sommige plaatsten in Jutland.

Juli is de warmste maand in Denemarken, dan is het er gemiddeld zo’n 15°C tot 16,5°C. Doordat Denemarken bijna geheel omringd wordt door zee, kunnen de nachten in de zomer warm zijn. Viborg, Lolland, Falster en Bornholm zijn de warmste streken in Denemarken.

Februari is de koudste maand in Denemarken, het is er dan gemiddeld 0°C. Dit is gemiddeld bijna 3°C kouder dan in Nederland en als het vriest in Denemarken, vriest het ook flink. De streken Nordvestjyland, Midtfyn en Himmerland zijn het koudst.

Sneeuw valt het meest in het binnenland van Denemarken en tussen oktober en maart is de meeste kans op sneeuw.

In Denemarken valt gemiddeld 600 millimeter neerslag per jaar. Het regent er tussen de 120 en 200 dagen per jaar. Er valt de meeste neerslag in Zuid-Jutland, zo’n 900 millimeter per jaar. In de zomermaanden valt de meeste neerslag, behalve aan de westkust van Jutland, daar valt in het najaar juist meer neerslag. Er valt het minste neerslag tussen april en juni.

De zon schijnt gemiddeld tussen de 1600 en 1800 uur per jaar.