Weersverwachting Duitsland

Vandaag
Morgen
Dinsdag
Woensdag
Het weer in Duitsland

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Duitsland. Voor een snelle weergave kan je hiernaast (links) op de pijltjes of tabs klikken.

Per plaats

Zoek in onderstaande lijst jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Duitsland met voor elke stad in Duitsland de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Plaatsen a t/m g
Plaatsen h t/m p
Plaatsen q t/m z

Bekijk de weersverwachting voor jouw plaats

Populaire plaatsen

Bekijk de weersverwachting voor de populairste plaatsen in Duitsland en krijg snel een beeld van het weer. Natuurlijk is ook het mogelijk om een uitgebreide weersverwachting te bekijken voor andere locaties in Duitsland. Klik op onderstaande links om een overzicht van alle locaties in Duitsland te krijgen.

  Weer Maximum Minimum
Eifel Enige tijd sneeuw 4°C -5°C
Berlijn Zon en wolken -1°C -3°C
München Veel bewolking 2°C -4°C
Cochem Enige tijd sneeuw 3°C -4°C
Keulen Enige tijd sneeuw 4°C 0°C
Trier Enige tijd sneeuw 4°C -3°C
Winterberg - Altastenberg Bui, ook opklaringen 4°C 1°C
Koblenz Zware sneeuwbui 3°C -2°C
Kleinwalsertal Zon en wolken 6°C 3°C
Freiburg Bui met natte sneeuw 7°C -2°C
  Weer Maximum Minimum
Hamburg Veel bewolking 0°C -2°C
Feldberg - Schwarzwald Bui, ook opklaringen 7°C 5°C
Düsseldorf Enige tijd sneeuw 4°C 1°C
Frankfurt am Main Zon en wolken 2°C -1°C
Passau Zon en wolken 0°C -4°C
Stuttgart Zware sneeuwbui 5°C -3°C
Bad Bentheim Enige tijd sneeuw 3°C -2°C
Aachen Enige tijd sneeuw 5°C -3°C
Dresden Zon en wolken -1°C -4°C
Monschau Enige tijd sneeuw 3°C -4°C

Het klimaat in Duitsland

In Duitsland heerst een zeeklimaat. Dit klimaat wordt beïnvloed door de gematigde westenwinden van de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Er komen in Duitsland geen extreme weersituaties of grote temperatuurverschillen voor. Aan de grens met Oostenrijk, in het zuiden van Duitsland heerst een hooggebergteklimaat.

In juli is de gemiddelde temperatuur 22°C, in de lager gelegen gebieden in het zuiden en in het oosten is de gemiddelde temperatuur iets hoger, namelijk 23°C.
De stad met de hoogste temperaturen het hele jaar door is Keulen, daarnaast is de omgeving van Stuttgart en Düsseldorf ook gemiddeld warmer dan de rest van het land. In de nacht is het zo’n 12°C tot 14°C.

In het zuiden en oosten van Duitsland zijn de winters strenger dan in het westen van het land. In het zuiden is de gemiddelde temperatuur in januari -6°C, in het oosten is de gemiddelde temperatuur -3,5°C en in het westen is het gemiddeld -0,5°C. De koudste gebieden in Duitsland zijn Zugspitze, Harz, Nurberg en Feldberg.

Er ligt in grote delen van Duitsland ruim dertig dagen per jaar een sneeuwdek. Met name in de hoger gelegen gedeeltes van de bergen en heuvels ligt vaak sneeuw. Er ligt ruim 90 dagen per jaar sneeuw op het Sauerland, Thüringer Wald en Schwazwald.

Op de laagvlakte van Duitsland valt jaarlijks zo’n 500 tot 700 millimeter neerslag, in het middelgebergte valt jaarlijks zo’n 700 tot 1500 millimeter neerslag en in de Duitse Alpen valt meer dan 2000 millimeter neerslag per jaar.

In Düsseldorf schijnt de zon het minste met ongeveer 1360 uur per jaar, over het hele land genomen schijnt de zon gemiddeld 1500 uur per jaar.