Weersverwachting Estland

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Estland. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Estland met voor elke stad in Estland de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Estland

In Estland heerst een gematigd zeeklimaat. De winters zijn koel en de zomers mild. Het is in Estland gemiddeld warmer dan in buurlanden door de invloed van de warme Golfstroom. Daarnaast zorgen de westelijke zeewinden langs de kust voor niet te hete zomers en niet te koude winters.

De warmste maand in Estland is juli, overdag is het dan gemiddeld tussen de 16°C en 18°C.
De koudste maand in Estland is januari, het is dan overdag gemiddeld tussen de -2°C en -7°C. De temperaturen kunnen zeer laag worden in Estland door een sterke oostelijke stroming met ijskoude lucht vanuit Rusland. Er valt in de winter vaak sneeuw die voor langere tijd blijft liggen.

Neerslag valt in Estland het hele jaar door. 75 procent valt in de vorm van regen en 25 procent valt in de vorm van sneeuw. Jaarlijks valt in de lagere delen van Estland gemiddeld 500 tot 600 millimeter neerslag, in de hoger gelegen delen valt gemiddeld 700 tot 900 millimeter neerslag. Er valt iets meer regen tussen juli en december dan in de rest van het jaar. In december valt de meeste neerslag en in mei valt de minste neerslag in Estland.

Van november tot en met februari schijnt de zon gemiddeld maar 3 uur per dag. Van mei tot en met juli schijnt de zon gemiddeld het meest, zo’n 9 à 10 uur per dag.