Weersverwachting Estland

Deze pagina laat zien voor welke steden in Estland Weersverwachting.nl een uitgebreid weerbericht beschikbaar heeft. Staat je locatie van interesse er niet bij, bekijk dan het weerbericht van de plaats die er dichtbij ligt.


J
Jogeva
Johvi

K
Kardla
Kihnu Island
Kingisepp
Kunda

M
Mustvee

N
Naissaar Island
Narva
Nigula

P
Pakri
Parnu

R
Rapla
Ristna
Ruhnu Saar Island

S
Sorve-In-Estonia

T
Tallinn
Tartu
Turi

V
Vaike Maarja
Valga
Vil'Jandi
Vilsandi Island
Virtsu
Voru

Het klimaat in Estland

In Estland heerst een gematigd zeeklimaat. De winters zijn koel en de zomers mild. Het is in Estland gemiddeld warmer dan in buurlanden door de invloed van de warme Golfstroom. Daarnaast zorgen de westelijke zeewinden langs de kust voor niet te hete zomers en niet te koude winters.

De warmste maand in Estland is juli, overdag is het dan gemiddeld tussen de 16°C en 18°C.
De koudste maand in Estland is januari, het is dan overdag gemiddeld tussen de -2°C en
-7°C. De temperaturen kunnen zeer laag worden in Estland door een sterke oostelijke stroming met ijskoude lucht vanuit Rusland. Er valt in de winter vaak sneeuw die voor langere tijd blijft liggen.

Neerslag valt in Estland het hele jaar door. 75 procent valt in de vorm van regen en 25 procent valt in de vorm van sneeuw. Jaarlijks valt in de lagere delen van Estland gemiddeld 500 tot 600 millimeter neerslag, in de hoger gelegen delen valt gemiddeld 700 tot 900 millimeter neerslag. Er valt iets meer regen tussen juli en december dan in de rest van het jaar. In december valt de meeste neerslag en in mei valt de minste neerslag in Estland.

Van november tot en met februari schijnt de zon gemiddeld maar 3 uur per dag. Van mei tot en met juli schijnt de zon gemiddeld het meest, zo’n 9 à 10 uur per dag.