Weersverwachting Frankrijk

Vandaag
Morgen
Maandag
Dinsdag
Het weer in Frankrijk

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Frankrijk. Voor een snelle weergave kan je hiernaast (links) op de pijltjes of tabs klikken.

Per plaats

Zoek in onderstaande lijst jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Frankrijk met voor elke stad in Frankrijk de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Plaatsen a t/m g
Plaatsen h t/m p
Plaatsen q t/m z

Bekijk de weersverwachting voor jouw plaats

Populaire plaatsen

Bekijk de weersverwachting voor de populairste plaatsen in Frankrijk en krijg snel een beeld van het weer. Natuurlijk is ook het mogelijk om een uitgebreide weersverwachting te bekijken voor andere locaties in Frankrijk. Klik op onderstaande links om een overzicht van alle locaties in Frankrijk te krijgen.

  Weer Maximum Minimum
Parijs Zon en wolken 26°C 17°C
Nice Volop zon 30°C 21°C
Bordeaux Zon en wolken 25°C 16°C
Lyon Zware bui, ook zon 27°C 19°C
Annecy Fors onweer, ook zon 27°C 16°C
Montpellier Volop zon 31°C 21°C
Dijon Regenbui, ook zon 24°C 15°C
Nantes Zware bui, ook zon 23°C 14°C
Tours Volop zon 24°C 15°C
Limoges Volop zon 22°C 12°C
  Weer Maximum Minimum
Marseille Volop zon 31°C 23°C
Bergerac Volop zon 24°C 13°C
Toulouse Regenbui, ook zon 25°C 16°C
Grenoble Zware bui, ook zon 27°C 17°C
Biarritz Zware bui, ook zon 23°C 17°C
Caen Regenbui, ook zon 22°C 14°C
Avignon Onweersbui, ook zon 31°C 20°C
Perpignan Regenbui, ook zon 29°C 20°C
Colmar Zon en wolken 26°C 15°C
Brest Zware bui, ook zon 23°C 16°C

Het klimaat in Frankrijk

In Frankrijk heersen verschillende klimaattypes door de grootte van het land. De Middellandse zee, de Atlantische oceaan en de aanwezigheid van gebergten Het klimaat van Frankrijk kan in drie zones ingedeeld worden. In de Alpen en Pyreneeën heerst een hooggebergteklimaat, in het zuidoosten van Frankrijk heerst een mediterraan klimaat en in de rest van Frankrijk heerst een zeeklimaat.

Gemiddeld regent het 8 dagen per maand in Frankrijk. Juli en augustus zijn over het algemeen de droogste en warmste maanden van het jaar. De gemiddelde minimale temperatuur is dan 15°C en de gemiddelde maximale temperatuur is dan 27°C. Juni en juli kennen de meeste zonuren per dag; 9 tot 10 uur. December en januari zijn de koudste maanden van het jaar in Frankrijk. Het is dan tussen de 2°C en 7°C. Het regent het meest in deze maanden en de zon schijnt het minst, zo’n 2 uur per dag.

In het zuidelijke deel van het Rhônedal en langs de kust aan de Middellandse Zee heerst een mediterraan klimaat, de winters zijn zacht en vochtig en de zomers zijn warm en droog. Juli is de warmste maand van het jaar met een gemiddelde temperatuur van 24°C met uitschieters naar de 35°C. In juli valt ook de minste neerslag. In het voor- en najaar valt de meeste neerslag in Frankrijk.

Het aantal zonuren per jaar neemt vanaf het zuidoosten naar het noorden af. Ten zuiden van de lijn tussen Grenoble en Toulouse schijnt de meeste zon, in Toulon schijnt de zon het allermeest namelijk gemiddeld 2898 uur per jaar. Aan de kust, tussen Nantes en Bordeaux, schijnt de zon gemiddeld 2000 uur per jaar. Dit komt door de invloed van de Atlantische Oceaan. In Bordeaux schijnt de zon iets meer, namelijk 2083 uur per jaar, deze plaats is daarom zeer geschikt voor wijnbouw. De zon schijnt het minst in het noordoosten van Frankrijk, in Nancy schijnt de zon 1651 uur per jaar. Ter vergelijking: gemiddeld schijnt de zon 1550 uur per jaar in Nederland.

Frankrijk is een populaire wintersportbestemming. Met name in de bergen van Frankrijk valt regelmatig sneeuw. In het oosten is het aantal sneeuwdagen het hoogst, dit loopt richting het westen af. In de Alpen, Pyreneeën en Vogezen valt op meer dan 90 dagen per jaar sneeuw, aan de kust aan de Atlantische Oceaan valt zelden sneeuw.