Weersverwachting Griekenland

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Griekenland. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Griekenland met voor elke stad in Griekenland de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Populaire plaatsen Griekenland

Hoe is het weer nu in Griekenland? Er bestaan vaak grote verschillen tussen het vasteland en de eilanden. De populairste (bad)plaatsen op een rij.

Alexandroupolis 9°C 14°C
Athene 8°C 18°C
Chania 11°C 18°C
Faliraki 14°C 18°C
Lindos 14°C 19°C
Patras 7°C 18°C
Piraeus 8°C 18°C
Rethimnon 11°C 17°C
Thessaloniki 9°C 17°C
Volos 9°C 17°C

Griekse eilanden

Hoe is het weer op de Griekse eilanden? Van de grootste badplaatsen op Kreta, Rhodos en Kos tot de kleinste plaatsen op de Cycladen en Sporaden.

Chersonissos 11°C 18°C
Corfu-stad 9°C 17°C
Kefalonia 9°C 17°C
Kos 13°C 19°C
Lefkada 10°C 17°C
Mytilini 12°C 18°C
Páros 13°C 17°C
Rodos 14°C 19°C
Samos 12°C 17°C
Zakynthos 8°C 17°C

Het klimaat in Griekenland

In Griekenland zijn de zomers warm en droog en de winters zacht. In het grootse gedeelte van Griekeland heerst een mediterraan klimaat. De temperatuur in de droge, warme zomers varieert van 24°C tot 35°C. Op veel eilanden en langs de kust komt de temperatuur in juli en augustus net boven de 30°C. Van juni tot augustus komen vaak hittegolven voor, dan word het gemakkelijk 40°C. De zeewind zorgt dan wel voor enige verkoeling. In mei is de temperatuur zeer aangenaam in Griekeland, het is dan overdag gemiddeld 21°C.

De gemiddelde temperatuur in de zachte winters ligt tussen de 9°C en 12°C. In januari ligt de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 13°C en 15°C. Het komt niet vaak voor dat er sneeuw valt op het vaste land van Griekenland maar het is mogelijk. Er valt wel veel sneeuw in de berggebieden in het noorden van Griekenland, daar ligt de gemiddelde temperatuur in januari onder het vriespunt.

In Griekenland is het aantal dagen dat er neerslag valt zeer variabel. De meeste neerslag valt tussen november en maart en in de winter valt er tussen de 10 en 17 dagen neerslag per maand. In het noordwesten van het vaste land en in het zuiden van Kreta valt de meeste neerslag. In Griekenland zijn er ook perioden waarin helemaal geen neerslag valt. In juli en augustus valt op hooguit 2 dagen per maand neerslag.

Op 300 dagen in het jaar schijnt de zon in Griekenland. De zonnigste maand in juli, op veel plaatsen schijnt de zon dan 360 tot 390 uur.

Voor heet weer en koel zeewater is de beste reistijd naar Griekenland in mei en juni, voor warm weer en opgewarmd zeewater is de beste reistijd in september en oktober.