Weersverwachting Griekenland

Vandaag
Morgen
Vrijdag
Zaterdag
Het weer in Griekenland

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Griekenland. Voor een snelle weergave kan je hiernaast (links) op de pijltjes of tabs klikken.

Per plaats

Zoek in onderstaande lijst jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Griekenland met voor elke stad in Griekenland de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Plaatsen a t/m g
Plaatsen h t/m p
Plaatsen q t/m z

Bekijk de weersverwachting voor jouw plaats

Populaire plaatsen

Bekijk de weersverwachting voor de populairste plaatsen in Griekenland en krijg snel een beeld van het weer. Natuurlijk is ook het mogelijk om een uitgebreide weersverwachting te bekijken voor andere locaties in Griekenland. Klik op onderstaande links om een overzicht van alle locaties in Griekenland te krijgen.

  Weer Maximum Minimum
Kos Fors onweer, ook zon 15°C 11°C
Rhodos Forse regenval 15°C 10°C
Samos Fors onweer, ook zon 14°C 11°C
Heraklion Zon en wolken 17°C 13°C
Karpathos Regenbui, ook zon 16°C 13°C
Corfu Fors onweer, ook zon 11°C 8°C
Athene Fors onweer, ook zon 15°C 10°C
Rethymnon Zon en wolken 17°C 12°C
Lefkas Fors onweer, ook zon 14°C 9°C
Zakinthos Fors onweer, ook zon 15°C 11°C
  Weer Maximum Minimum
Malia Zon en wolken 14°C 11°C
Parga Zware bui, ook zon 13°C 8°C
Chania Zon en wolken 18°C 14°C
Bali Zon en wolken 17°C 12°C
Santorini Onweersbui, ook zon 17°C 13°C
Plakias Zon en wolken 17°C 12°C
Thessaloniki Onweersbui, ook zon 14°C 7°C
Stalis Zon en wolken 14°C 11°C
Agios Nikolaos Regenbui, ook zon 17°C 13°C
Chios Fors onweer, ook zon 16°C 12°C

Het klimaat in Griekenland

In Griekeland zijn de zomers warm en droog en de winters zacht. In het grootse gedeelte van Griekeland heerst een mediterraan klimaat. De temperatuur in de droge, warme zomers varieert van 24°C tot 35°C. Op veel eilanden en langs de kust komt de temperatuur in juli en augustus net boven de 30°C. Van juni tot augustus komen vaak hittegolven voor, dan word het gemakkelijk 40°C. De zeewind zorgt dan wel voor enige verkoeling. In mei is de temperatuur zeer aangenaam in Griekeland, het is dan overdag gemiddeld 21°C.

De gemiddelde temperatuur in de zachte winters ligt tussen de 9°C en 12°C. In januari ligt de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 13°C en 15°C. Het komt niet vaak voor dat er sneeuw valt op het vaste land van Griekeland maar het is mogelijk. Er valt wel veel sneeuw in de berggebieden in het noorden van Griekeland, daar ligt de gemiddelde temperatuur in januari onder het vriespunt.

In Griekeland is het aantal dagen dat er neerslag valt zeer variabel. De meeste neerslag valt tussen november en maart en in de winter valt er tussen de 10 en 17 dagen neerslag per maand. In het noordwesten van het vaste land en in het zuiden van Kreta valt de meeste neerslag. In Griekeland zijn er ook perioden waarin helemaal geen neerslag valt. In juli en augustus valt op hooguit 2 dagen per maand neerslag.

Op 300 dagen in het jaar schijnt de zon in Griekeland. De zonnigste maand in juli, op veel plaatsen schijnt de zon dan 360 tot 390 uur.

Voor heet weer en koel zeewater is de beste reistijd naar Griekeland in mei en juni, voor warm weer en opgewarmd zeewater is de beste reistijd in september en oktober.