Weersverwachting Groot-Brittannië

Deze pagina laat zien voor welke steden in Groot-Brittannië Weersverwachting.nl een uitgebreid weerbericht beschikbaar heeft. Staat je locatie van interesse er niet bij, bekijk dan het weerbericht van de plaats die er dichtbij ligt.

Overzicht
Plaatsen a t/m g
Plaatsen h t/m p
Plaatsen q t/m z

Het klimaat in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië zijn zowel de winters als de zomers zacht. Het klimaat is te vergelijken met dat van Nederland. De zuidkust kent hogere temperaturen en meer zonuren dan in de rest van het land. De warmste maanden van het jaar zijn juli en augustus, het is dan overdag gemiddeld 20°C en ’s nachts is het dan gemiddeld 11°C. De koudste maanden van het jaar zijn januari en februari, het is dan overdag gemiddeld 6°C en ’s nachts is het dan gemiddeld 1°C.

Het hele jaar door valt er neerslag in Groot-Brittannië. De hoeveelheid neerslag is vrij gelijkmatig over het jaar verdeeld. De meeste neerslag valt in augustus, dan valt er gemiddeld 71 millimeter. De minste neerslag valt in april, dan valt er gemiddeld 47 millimeter. Door de overheersende westenwinden valt in het westen van Groot-Brittannië de meeste neerslag. Met name in Noord-Schotland, het Lake District en in de berggebieden van Wales. Aan de oostkust valt de minste neerslag. Het komt voor dat er in het Schotse Hoogland hagelbuien vallen en vorst is midden in de zomer.