Weersverwachting Groot-Brittannië

Actueel
middag
avond
nacht
ochtend

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Groot-Brittannië. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Groot-Brittannië met voor elke stad in Groot-Brittannië de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Populaire steden

Hoe is het weer in Engeland, Noord-Ierland, Wales of Schotland? Bekijk de weersverwachting voor de populairste steden van Groot-Brittannië.

Belfast 6°C 13°C
Cambridge 15°C 17°C
Cardiff 15°C 20°C
Edinburgh 4°C 14°C
Glasgow 5°C 14°C
Liverpool 12°C 14°C
Londen 16°C 19°C
Manchester 13°C 17°C
Newcastle upon Tyne 8°C 16°C
Oxford 14°C 19°C

Populaire plaatsen

Hoe is het weer in Groot-Brittannië? Klik door op de plaatsen of zoek jouw bestemming voor de uitgebreide weersverwachting tot 14 dagen vooruit.

Aberdeen 5°C 14°C
Bournemouth 14°C 20°C
Canterbury 16°C 18°C
Dover 15°C 21°C
Exeter 14°C 21°C
Inverness 7°C 13°C
Leeds 12°C 17°C
Silverstone 14°C 18°C
Southampton 15°C 20°C
Southend-on-Sea 16°C 19°C

Het klimaat in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië zijn zowel de winters als de zomers zacht. Het klimaat is te vergelijken met dat van Nederland. De zuidkust kent hogere temperaturen en meer zonuren dan in de rest van het land. De warmste maanden van het jaar zijn juli en augustus, het is dan overdag gemiddeld 20°C en ’s nachts is het dan gemiddeld 11°C. De koudste maanden van het jaar zijn januari en februari, het is dan overdag gemiddeld 6°C en ’s nachts is het dan gemiddeld 1°C.

Het hele jaar door valt er neerslag in Groot-Brittannië. De hoeveelheid neerslag is vrij gelijkmatig over het jaar verdeeld. De meeste neerslag valt in augustus, dan valt er gemiddeld 71 millimeter. De minste neerslag valt in april, dan valt er gemiddeld 47 millimeter. Door de overheersende westenwinden valt in het westen van Groot-Brittannië de meeste neerslag. Met name in Noord-Schotland, het Lake District en in de berggebieden van Wales. Aan de oostkust valt de minste neerslag. Het komt voor dat er in het Schotse Hoogland hagelbuien vallen en vorst is midden in de zomer.