Weersverwachting Hongarije

Deze pagina laat zien voor welke steden in Hongarije Weersverwachting.nl een uitgebreid weerbericht beschikbaar heeft. Staat je locatie van interesse er niet bij, bekijk dan het weerbericht van de plaats die er dichtbij ligt.


A
Agard
Alsómocsolád

B
Badacsonytomaj
Balatonalmàdi
Balatonberény
Balatonboglár
Balatonfenyves
Balatonföldvar
Balatonfüred
Balatongyörök
Balatonkenese
Balatonkeresztúr
Balatonlelle
Balatonmáriafürdö
Balatonszárszó
Balatonszemes
Boedapest
Budaors
Budapest
Bük

D
Debrecen

E
Eger
Egervár
Egyházaskozár

F
Fertöd
Fertörákos
Fonyód

G
Gadács
Gyenesdiás

H
Héviz

J
Josvafo

K
Kálócfapuszta
Kaposvar
Káptalanfa
Kekesteto
Kemenesmagasi
Kercseliget
Keszthely
Kisberény

L
Légend

M
Magyarlukafa
Miskolc

N
Nyiregyhaza Napkor

P
Palkonya
Papa
Parádóhuta
Pecs Pogany
Poroszlo

S
Sarud
Siofok
Somogygeszti
Sopron
Szabolcs
Szakácsi
Szecseny
Szentgotthard Farkasfa
Szombathely

V
Velence
Veszprem Szentkiralyszabadja
Vindornyaszölös

Z
Zalaegerszeg Andrashida
Zalakaros
Zsóryfürdö

Het klimaat in Hongarije

In Hongarije zijn de zomers warm en de winters koud en nat, er heerst een gematigd landklimaat. De gemiddelde temperatuur in juli ligt overdag rond de 27°C, ’s nachts ligt de gemiddelde temperatuur rond de 16°C. In januari is de gemiddelde temperatuur overdag 2°C, in de nacht daalt de temperatuur naar -2°C. Er kan in ’s winters veel sneeuw liggen, er ligt gemiddeld op meer dan 30 dagen per jaar sneeuw. De sneeuw ligt met name in de heuvels en in het middelgebergte. In de laagvlakte ligt sneeuw op gemiddeld 20 dagen per jaar.

In Hongarije valt gemiddeld 500 millimeter neerslag per jaar. Aan de grens met Slovenië, in het uiterste zuidwesten regent het meer, gemiddeld 800 millimeter per jaar. Met een gemiddelde tussen de 70 en 80 millimeter per maand zijn mei en juni de natste maanden van het jaar in Hongarije. In september regent het gemiddeld slechts 33 millimeter en is daarmee de droogste maand van het jaar. Op gemiddeld meer dan 30 dagen per jaar onweert het in Hongarije. Er komen in het zuidwesten minder onweersdagen voor; gemiddeld 18. In de zomer komen de meeste onweersbuien voor.

De zon schijnt in Hongarije gemiddeld 2000 uur per jaar. In het noorden, bijvoorbeeld in Miskolc, schijnt de zon minder, namelijk 1766 uur per jaar. Ter vergelijking, dit is alsnog ruim 200 uur meer zon per jaar dan in Nederland.

Het grootste meer van Hongarije is het Balatonmeer. De temperatuur van het water loopt in de zomer op tot boven de 25°C. De combinatie van het aangename water en warm en zonnig zomerweer zorgt ervoor dat het Balatonmeer de populairste vakantiebestemming in Hongarije is.