Weersverwachting Kroatië

Deze pagina laat zien voor welke steden in Kroatië Weersverwachting.nl een uitgebreid weerbericht beschikbaar heeft. Staat je locatie van interesse er niet bij, bekijk dan het weerbericht van de plaats die er dichtbij ligt.

Overzicht
Plaatsen a t/m g
Plaatsen h t/m p
Plaatsen q t/m z

Het klimaat in Kroatië

Kroatië kan in drie gebieden verdeeld worden als het gaat om het klimaat: het binnenland van Kroatië, de bergen en de Adriatische kust.

In het binnenland van Kroatië zijn de zomers heet en droog en de winters koud en nat. De dagtemperatuur is in het binnenland in augustus gemiddeld 28°C en in januari 3°C.

In de bergachtige gebieden kan het in de winter veel sneeuwen en de zomers zijn fris. In augustus wordt het in de hooggelegen gebieden gemiddeld 18°C. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de -5°C en 0°C.

Aan de Adriatische kust zijn de zomers droog en de winters nat en mild. Er heerst een mediterraan klimaat. In de zomer is het overdag tussen de 25°C en 28°C aan de kust. In de zomer zorgt de wind aan de kust voor verkoeling. In de winter is het overdag tussen de 5°C en 10°C.

Over het algemeen zijn december, januari en februari de koudste maanden van het jaar. Juli en augustus zijn de warmste maanden van het jaar. Gemiddeld schijnt de zon 2500 uur per jaar in Kroatië. Het gemiddeld aantal uren zon per maand ligt in de zomer hoger dan in de wintermaanden.

Het hele jaar door valt er neerslag in Kroatië. De meeste sneeuw en regen valt in het najaar en de winter. Het minste regen valt in de zomermaanden. In het noordelijke deel van de Dinarische Alpen valt gemiddeld 2000 millimeter neerslag per jaar, dit iséén van de natste gebieden van Europa. In het oostelijke puntje van Kroatië valt de minste neerslag, 700 millimeter per jaar.

In juli en augustus is het zeewater opgewarmd tot 24°C/25°C.