Weersverwachting Letland

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Letland. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Letland met voor elke stad in Letland de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Letland

In Letland kent het klimaat veel temperatuurverschillen. De winters kunnen erg koud zijn, het voor- en najaar zijn relatief mild en de zomers zijn warm. In de warmste maand van het jaar, juli, ligt de gemiddelde temperatuur in Liepaja aan de westkust rond 16,7°C. In Daugavpils, in het zuidoosten, ligt de gemiddelde temperatuur in juli rond 17,6°C. In de hoofdstad van Letland, Riga, is het in de zomer overdag gemiddeld 22°C en ’s nachts 13°C. De winter duurt van eind oktober tot en met april. Het is in de winter in Letland overdag gemiddeld 0°C overdag en -4°C. Door de invloed van het zeewater is het in de winter enkele graden warmer langs de kust dan in het binnenland. Er kunnen in Letland hele lage vriestemperaturen voorkomen, dit gebeurt bij een sterke oostelijke stroming die ijskoude lucht vanuit Rusland aanvoert. In januari ligt de gemiddelde temperatuur rond -6,6°C in Daugavpils en 2,8°C in Liepaja.

Er valt gemiddeld tussen de 500 en 700 millimeter regen per jaar in Letland. In Riga valt gemiddeld 566 millimeter neerslag per jaar. De neerslag valt verspreid over het gehele jaar maar in augustus valt de meeste neerslag. Op gemiddeld 180 dagen van het jaar valt regen in Letland en op gemiddeld 44 dagen per jaar komt mist voor.

In de wintermaanden komt geregeld sneeuwval voor. Op gemiddeld 82 dagen van het jaar ligt er sneeuw in Letland. De periode zonder vorst duurt gemiddeld 177 dagen en op 72 dagen van het jaar is het heel zonnig.