Weersverwachting Luxemburg

Deze pagina laat zien voor welke steden in Luxemburg Weersverwachting.nl een uitgebreid weerbericht beschikbaar heeft. Staat je locatie van interesse er niet bij, bekijk dan het weerbericht van de plaats die er dichtbij ligt.


B
Bascharage
Beaufort
Berdorf
Bertrange
Bettembourg
Bourscheid

C
Canach
Clervaux
Clervaux - Reuler
Consdorf

D
Diekirch
Diekirch
Differdange
Dudelange

E
Echternach
Erpeldange
Esch sur Alzette
Esch sur Sûre
Esch-Alzette
Ettelbrück

F
Fischbach

G
Grevenmacher
Grundhof

H
Heiderscheid
Hosingen

J
Junglinster

K
Kautenbach
Koerich

L
Larochette
Luxembourg Beggen
Luxemburg
Luxemburg-stad

M
Mersch
Mertert
Mertert-Wasserbillig
Mondorf les Bains

N
Niederwampach
Nommern

P
Pétange
Pintsch

R
Redange
Remich
Rosport

S
Sassel
Schengen
Stadtbredimus
Surré

T
Troisvierges

U
Urspelt

V
Vianden

W
Walferdange
Wallendorf-Pont
Wellenstein
Welscheid
Wiltz
Wormeldange

Het klimaat in Luxemburg

In Luxemburg heerst een gematigd zeeklimaat. Het weer lijkt op dat in Nederland en België. Luxemburg kent zachte zomers en koele winters. Binnen Luxemburg verschillen de temperaturen niet veel door een matigende invloed van zee. In het zuiden en midden van Luxemburg heerst een iets warmen klimaat dan in het noorden van het land. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur van Luxemburg ligt iets lager dan in de Bilt, namelijk 8,3°C. In de winter is het overdag gemiddeld 4°C en ’s nachts -2°C. In juli en augustus is het het warmst en dan schijnt de zon ook het meest aantal uren per dag. Overdag in de zomer is het gemiddeld 22°C, het is dan ’s nachts rond 11°C tot 12°C.

Gemiddeld valt er jaarlijks 863 millimeter neerslag in Luxemburg. Van oktober tot en met december valt de meeste neerslag en er valt in het noorden meer neerslag dan in het zuiden van Luxemburg. Op gemiddeld 128 dagen per jaar valt meer dan 1 millimeter neerslag. In de hoofdstad van Luxemburg, Luxemburg (stad) valt gemiddeld op 182 dagen per jaar neerslag. Op ongeveer 20 tot 25 dagen per jaar komt onweer voor en dit komt met name in de zomer voor. Op gemiddeld 17 dagen per jaar valt sneeuw in de stad Luxemburg. In de heuvels van Luxemburg blijft sneeuw soms wekenlang liggen.

In Luxemburg schijnt gemiddeld 1647 uur de zon. In de stad Luxemburg schijnt de zon gemiddeld 1630 uur per jaar, in het noorden is het zonniger, daar schijnt de zon 1754 uur per jaar.