Weersverwachting Luxemburg

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Luxemburg. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Het klimaat in Luxemburg

In Luxemburg heerst een gematigd zeeklimaat. Het weer lijkt op dat in Nederland en België. Luxemburg kent zachte zomers en koele winters. Binnen Luxemburg verschillen de temperaturen niet veel door een matigende invloed van zee. In het zuiden en midden van Luxemburg heerst een iets warmen klimaat dan in het noorden van het land. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur van Luxemburg ligt iets lager dan in de Bilt, namelijk 8,3°C. In de winter is het overdag gemiddeld 4°C en ’s nachts -2°C. In juli en augustus is het het warmst en dan schijnt de zon ook het meest aantal uren per dag. Overdag in de zomer is het gemiddeld 22°C, het is dan ’s nachts rond 11°C tot 12°C.

Gemiddeld valt er jaarlijks 863 millimeter neerslag in Luxemburg. Van oktober tot en met december valt de meeste neerslag en er valt in het noorden meer neerslag dan in het zuiden van Luxemburg. Op gemiddeld 128 dagen per jaar valt meer dan 1 millimeter neerslag. In de hoofdstad van Luxemburg, Luxemburg (stad) valt gemiddeld op 182 dagen per jaar neerslag. Op ongeveer 20 tot 25 dagen per jaar komt onweer voor en dit komt met name in de zomer voor. Op gemiddeld 17 dagen per jaar valt sneeuw in de stad Luxemburg. In de heuvels van Luxemburg blijft sneeuw soms wekenlang liggen.

In Luxemburg schijnt gemiddeld 1647 uur de zon. In de stad Luxemburg schijnt de zon gemiddeld 1630 uur per jaar, in het noorden is het zonniger, daar schijnt de zon 1754 uur per jaar.