Weersverwachting Malta

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Malta. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Malta met voor elke stad in Malta de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Malta

Op Malta heerst een mediterraan klimaat. De winters zijn kort en koel en de zomers zijn warm en droog. ’s Zomers is het heel erg zonnig op Malta en overdag ligt de gemiddelde temperatuur rond 27°C. In juli en augustus is de temperatuur het hoogst en het wordt meestal warmer dan 30°C, 35°C wordt gemakkelijk gehaald. Langs de kust zorgt een koele zeebries voor aangename verkoeling. In de zomer schijnt de zon gemiddeld 12 uur per dag. In de winter komt de temperatuur overdag bijna nooit onder de 10°C, ’s nachts komt de temperatuur bijna nooit onder de 0°C. Hierdoor valt er nooit sneeuw op Malta. Gemiddeld is het overdag in de winter 15°C. In de winter schijnt de zon gemiddeld 5 tot 6 uur per dag.

Per jaar valt gemiddeld 600 millimeter neerslag op Malta. In de zomer, in juni, juli en augustus valt vrijwel geen neerslag. Daarentegen valt in oktober en maart bijna driekwart van de totale jaarlijkse neerslag.

Op Malta komen vaak sterke winden voor. De hete, vochtige zuidoostelijke wind (Sirocco), de droge noordoostelijke wind (Grigal en de koele noordwestelijke wind (Majistral) komen het meeste voor. In het voor- en najaar kan de Sirocco zorgen voor hele hoge temperaturen omdat deze wind warme lucht vanuit Afrika aanvoert.

Vanaf april warmt het zeewater snel op van ongeveer 16°C naar 25°C in augustus. De zeewatertemperatuur daalt pas in december weer naar onder de 16°C.