Weersverwachting Spanje

Vandaag
Morgen
Donderdag
Vrijdag
Het weer in Spanje

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Spanje. Voor een snelle weergave kan je hiernaast (links) op de pijltjes of tabs klikken.

Per plaats

Zoek in onderstaande lijst jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Spanje met voor elke stad in Spanje de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Plaatsen a t/m g
Plaatsen h t/m p
Plaatsen q t/m z

Bekijk de weersverwachting voor jouw plaats

Populaire plaatsen

Bekijk de weersverwachting voor de populairste plaatsen in Spanje en krijg snel een beeld van het weer. Natuurlijk is ook het mogelijk om een uitgebreide weersverwachting te bekijken voor andere locaties in Spanje. Klik op onderstaande links om een overzicht van alle locaties in Spanje te krijgen.

  Weer Maximum Minimum
Barcelona Zon en wolken 20°C 17°C
Lanzarote Volop zon 20°C 18°C
Benidorm Zon en wolken 23°C 17°C
Playa del Inglés Volop zon 21°C 17°C
Mallorca Zon en wolken 23°C 16°C
Madrid Volop zon 19°C 11°C
Marbella Zon en wolken 15°C 8°C
Tenerife Volop zon 16°C 13°C
Málaga Zon en wolken 21°C 14°C
La Palma Zon en wolken 21°C 18°C
  Weer Maximum Minimum
Las Palmas Volop zon 21°C 17°C
Maspalomas Volop zon 21°C 17°C
Salou Zon en wolken 21°C 16°C
Ibiza Zon en wolken 21°C 17°C
Valencia Zon en wolken 20°C 15°C
Sevilla Zon en wolken 21°C 12°C
Rosas Zon en wolken 19°C 16°C
Nerja Zon en wolken 20°C 12°C
Lloret de Mar Zon en wolken 19°C 13°C
Alicante Zon en wolken 20°C 16°C

Het klimaat in Spanje

Door de verschillen in hoogteligging en afstand tot de zee zijn er grote verschillen in temperatuur binnen Spanje. Het klimaat van Spanje kan in drieën verdeeld worden: de mediterrane kust met de eilanden Menorca, Mallorca, Ibiza en Formentera, het binnenland en het noorden en noordwesten.

Van de Costa Brava tot aan de Costa del Sol strekt zich de mediterrane kust van Spanje. De zomers zijn aan de mediterrane kust en op de Spaanse eilanden droog en warm. De gemiddelde middagtemperatuur ligt in de zomer tussen de 28°C en 30°C. Juni is de warmste maand van het jaar en de zon schijnt in die maand gemiddeld 300 tot 350 uur en er valt bijna geen regen. Juli is de droogste maand van het jaar. De winters langs de mediterrane kust zijn vochtig en zacht. In de koudste maand van het jaar, januari, ligt de gemiddelde dagtemperatuur rond de 16°C. De zon schijnt gemiddeld 170 tot 190 uur in de winter en er valt op gemiddeld 6 dagen per maand neerslag.

In het binnenland van Spanje zijn de winters kouder en de zomers heter dan langs de kust. Juli en augustus zijn de warmste maanden, het is dan overdag gemiddeld tussen de 30°C en 35°C met uitschieters naar de 40°C. Het aantal zonuren in de zomer is erg hoog, 12 uur per dag. In de winter schijnt de zon gemiddeld 5 uur per dag. Het aantal regendagen in het binnenland is te vergelijken met de kust, in het binnenland komen wel meer onweersbuien voor. Het voorjaar is de beste tijd om het binnenland van Spanje te bezoeken, dan is de natuur het mooiste en is het niet te warm.

De koelste, natste zomers komen in het noorden en noordwesten van Spanje voor. Aan de kust is de gemiddelde dagtemperatuur zomers 22°C, meer in het binnenland ligt dat iets hoger, namelijk tussen de 25°C en 30°C. Aan de kust in het noorden en noordwesten komt meer bewolking voor dan in de rest van het land, daarom is het aantal zonuren per jaar een stuk lager, namelijk gemiddeld 1750 uur per jaar. Zuidelijker schijnt de zon gemiddeld 2500 uur per jaar. Aan de kust schijnt de zon 6 tot 7 uur per dag, in het binnenland schijnt de zon gemiddeld 10 uur per dag. Aan de kust valt gemiddeld 1000 millimeter neerslag per jaar, dit komt door de Atlantische depressies die het meest merkbaar zijn in het noorden en noordwesten van Spanje.

Spanje is tijdens de winter in meerdere opzichten een goede vakantiebestemming. In de winter is het nog aangenaam warm op de Canarische Eilanden, het is daar bijna nooit kouder dan 17 graden. Ook op het vaste land, om delen van de centrale en zuidoostkust en de zuidkust zijn de temperaturen het hele jaar aangenaam. De zonnigste en droogste plek van Spanje is Malaga, dit is een heerlijke plek om de zon op te zoeken in de winter. In de Andalusische Sierra Nevada, de Picos de Europa en in de Pyreneeën kan in de winter goed geskied worden.