Weersverwachting Canada

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Canada. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Canada met voor elke stad in Canada de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Canada

Het op één na grootste land in de wereld is Canada. Doordat het land zo groot is, is het klimaat in drie stukken te verdelen. Het koele, droge noorden, het koude oosten en het gematigde zuiden. In de zomers heeft Canada temperaturen van 20°C in de Rocky Mountains, tot 35°C in het zuiden en midden van Canada. In Canada zijn de winters koud, vooral in het midden en noorden. De temperaturen kunnen daar dalen tot -30°C.

In het noorden van Canada liggen Northwest Territories, Yukon en Nunavut. Het is daar zeer koud met ijs en sneeuw en temperaturen die gemakkelijk -30°C halen. Soms komt de warmte vanuit het zuiden van Canada richting het noorden en kan het 30°C worden, in Nunavut komt de temperatuur niet boven de 20°C uit.

In het oosten van Canada liggen de provincies New Foundland en Labrador en Québec. Zomers kan het landinwaarts warm worden. Gedurende de zomermaanden komt er vaak mist voor langs de kusten van Newfoundland en Labrador. Dit komt door het relatief koude water van de Labradorstroom.

De staten Ontario, Manitoba, Saskatchewan, Alberta en Britisch Columbia vormen het zuiden van Canada. Het klimaat is er zeer afwisselend: een extreem landklimaat, een zeeklimaat in het westen langs de kust en een bergklimaat in de bergen.
De zomers in het zuiden van Canada zijn kort met hoge temperaturen tot 40°C. Windsor, Victoria en Vancouver zijn de warmste steden van Canada. In de winters kunnen de temperaturen dalen tot -50°C. In grote delen van het zuiden van Canada valt iedere winter een dik pak sneeuw van gemiddeld een halve meter dik.