Weersverwachting Mexico

Deze pagina laat zien voor welke steden in Mexico Weersverwachting.nl een uitgebreid weerbericht beschikbaar heeft. Staat je locatie van interesse er niet bij, bekijk dan het weerbericht van de plaats die er dichtbij ligt.


A
Acapulco
Aguascalientes
Akumal (Riviera Maya)
Arriaga

B
Bahia Petenpich

C
Campeche
Cancun
Cancún Hotelzone km 2-9
Cancún Hotelzone km 9-20
Cancun International Airport
Chetumal
Chihuahua
Chilpancingo
Coatzacoalcos
Comitan
Cozumel
Cozumel Civ Mil
Cruz de Loreto
Cuernavaca
Culiacan

E
Empalme
Ensenada

G
Guadalajara
Guanajuato

H
Hermosillo

I
Isla Holbox
Isla Mujeres

J
Jalapa Enriquez

L
La Paz

M
Mazatlan
Merida
Mexico City
Monclova
Monterrey

N
Nuevo Vallarta

O
Orizaba

P
Pachuca
Piedras Negras
Playa del Carmen (Riviera Maya)
Progreso
Puebla
Puerto Aventuras (Riviera Maya)
Puerto Morelos (Riviera Maya)
Puerto Penasco
Puerto Vallarta
Puerto Vallarta Lic
Punta Maroma (Riviera Maya)

Q
Queretaro

S
Salina Cruz
Saltillo
San Felipe
San Luis Potosi
Santa Rosalia
Sombrerete

T
Tampico
Tepic
Tlaxcala
Torreon
Tulancingo
Tulum
Tuxpan de Rodriguez Cano
Tuxtla Gutierrez

V
Veracruz
Victoria

Z
Zamora

Het klimaat in Mexico

In Mexico komen drie klimaatzones voor: een warme zone, gematigd subtropische gebieden en een koude zone.

In de warme zone ligt de temperatuur overdag gemiddeld tussen 25°C en 27°C. Plaatsen die onder de 900 meter hoogte liggen behoren tot deze zone. Bijvoorbeeld Cancún, Puerto Vallarta en Acapulco. Tijdens het regenseizoen liggen de temperaturen hoger dan tijdens het droge seizoen.

In de gematigd subtropische gebieden ligt de gemiddelde temperatuur rond 21°C. Gebieden op een hoogte tussen 900 en 1800 meter behoren tot de gematigd subtropische gebieden.

De gemiddelde jaartemperatuur in de koude zone ligt rond 17°C. De koude zone bevindt zich in gebieden die op een hoogte van 1800 meter en hoger liggen. Op deze hoogte liggen de meeste bevolkte en belangrijke steden. Bijvoorbeeld Mexico stad, deze stad ligt op een hoogte van 2300 meter en heeft milde winters en aangename zomers.

Binnen het jaar zijn de temperatuurverschillen klein maar januari is de koudste maand van het jaar en mei de warmste. De westkust van Mexico in de zomer is het heetste gedeelte van het land.

In Mexico komen geen seizoenen voor maar er komen wel een regen- en een droog seizoen voor. In de winter, van oktober tot mei, heerst het droge seizoen. Met uitzondering van Tijuana, in het uiterste noordwesten van Mexico. Daar regent het veel in de winter. Tussen mei en oktober, in de zomer, heerst het regenseizoen. Er ontstaan dan zware regenbuien doordat de zon recht boven Mexico staat, waardoor vochtige warme lucht stijgt en omgezet wordt in regen. De meeste regenbuien vallen in de vorm van korte, hevige, maar verfrissende regenbuien in de middag.

In bijna heel Mexico valt minder dan 800 millimeter neerslag per jaar, het is dus een droog land. In de woestijn van Atar komt de minste neerslag voor, het regent er soms zelfs jaren achtereen niet.

Vanaf juni begint het orkanenseizoen aan de oostkust, dit seizoen is in september op zijn hevigst.