Weersverwachting Mexico

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Mexico. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Mexico met voor elke stad in Mexico de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Mexico

In Mexico komen drie klimaatzones voor: een warme zone, gematigd subtropische gebieden en een koude zone.

In de warme zone ligt de temperatuur overdag gemiddeld tussen 25°C en 27°C. Plaatsen die onder de 900 meter hoogte liggen behoren tot deze zone. Bijvoorbeeld Cancún, Puerto Vallarta en Acapulco. Tijdens het regenseizoen liggen de temperaturen hoger dan tijdens het droge seizoen.

In de gematigd subtropische gebieden ligt de gemiddelde temperatuur rond 21°C. Gebieden op een hoogte tussen 900 en 1800 meter behoren tot de gematigd subtropische gebieden.

De gemiddelde jaartemperatuur in de koude zone ligt rond 17°C. De koude zone bevindt zich in gebieden die op een hoogte van 1800 meter en hoger liggen. Op deze hoogte liggen de meeste bevolkte en belangrijke steden. Bijvoorbeeld Mexico stad, deze stad ligt op een hoogte van 2300 meter en heeft milde winters en aangename zomers.

Binnen het jaar zijn de temperatuurverschillen klein maar januari is de koudste maand van het jaar en mei de warmste. De westkust van Mexico in de zomer is het heetste gedeelte van het land.

In Mexico komen geen seizoenen voor maar er komen wel een regen- en een droog seizoen voor. In de winter, van oktober tot mei, heerst het droge seizoen. Met uitzondering van Tijuana, in het uiterste noordwesten van Mexico. Daar regent het veel in de winter. Tussen mei en oktober, in de zomer, heerst het regenseizoen. Er ontstaan dan zware regenbuien doordat de zon recht boven Mexico staat, waardoor vochtige warme lucht stijgt en omgezet wordt in regen. De meeste regenbuien vallen in de vorm van korte, hevige, maar verfrissende regenbuien in de middag.

In bijna heel Mexico valt minder dan 800 millimeter neerslag per jaar, het is dus een droog land. In de woestijn van Atar komt de minste neerslag voor, het regent er soms zelfs jaren achtereen niet.

Vanaf juni begint het orkanenseizoen aan de oostkust, dit seizoen is in september op zijn hevigst.