Weersverwachting Panama

Actueel

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Panama. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Panama met voor elke stad in Panama de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Panama

In Panama is het weer vochtig en heet. In december begint de zomer en die duurt tot en met april en de winter duur van eind april tot en met november.

Door de seizoenen heen verschillen de temperaturen weinig maar gemiddeld genomen zijn de maanden maart en april de warmste van het jaar. Afhankelijk van de hoogte van de gebieden liggen de temperaturen hoger of lager. Het is regelmatig 35°C aan de kust. De temperatuur gaat per 150 meter hoogte, met 1°C naar beneden. Op hoger gelegen gebieden zijn de temperaturen veel minder tropisch. De temperatuur ligt in de bergen tussen 10°C en 19°C.

In Panama zijn de dagen heet en ’s nachts kan het flink afkoelen. Het is 32°C overdag en 21°C ’s nachts.

In El Valle, Volcan, Cerro Azul en Boquete is de temperatuur een stuk aangenamer en koeler.

Er heersen twee seizoenen in Panama, het droge- en het regenseizoen. In april of mei begint het regenseizoen en het eindigt meestal in december. In de eerste maanden van het regenseizoen vallen er regenbuien in de namiddag. Hoe verder in het regenseizoen, hoe langer en heviger de buien zijn. Het regent in november bijna de hele tijd.

Van december tot april heerst het droge seizoen. De temperaturen zijn in deze tijd een stuk hoger en de vochtigheidsgraad is lager, bovendien waait het veel tijdens het droge seizoen. Er valt alleen regen in de vorm van een lichte regenbui. Het regenseizoen aan de kust aan de Pacifische zee is korter dan het regenseizoen aan de kust aan de Caribische Zee. Aan de zuidkant van Panama valt iets meer dan de helft van de regen die aan de noordkant valt.

Er zijn minder zonuren in Panama dan in de omringende landen omdat het in Panama meer bewolkt is en het klimaat regenachtig is. De zon schijnt tussen de 5 uur per dag in de regenseizoen tot 8 tot 9 uur in het droge seizoen.