Weersverwachting Aruba

Deze pagina laat zien voor welke steden in Aruba Weersverwachting.nl een uitgebreid weerbericht beschikbaar heeft. Staat je locatie van interesse er niet bij, bekijk dan het weerbericht van de plaats die er dichtbij ligt.


B
Boegoeroei
Bubali

C
Cunucu Abao

E
Eagle Beach

M
Malmok
Montaña

O
Oranjestad

P
Palm Beach

Het klimaat in Aruba

De kenmerken van het weer en klimaat op Aruba zijn de lage temperatuurverschillen het hele jaar door, vrij weinig neerslag en veel zon. Ideaal als vakantiebestemming.
De gemiddelde temperatuur over het hele jaar is 28°C. Het verschil in temperatuur tussen de zomer en de winter is gemiddeld slechts 3,6°C. En het verschil tussen dag en nacht is maar 5,5°C. Het is ’s avonds dus ook nog lekker aangenaam.
De maanden, waarin het iets minder warm is dan de rest van het jaar, zijn de maanden november, december en januari. De gemiddelde temperatuur is dan 25°C.
De warmste maanden zijn augustus, september en oktober.
De meeste regen op Aruba valt meestal rond de namiddag. De regen valt vaak in de vorm van een pittige (onweers)bui. Tijdens de maanden september, oktober en november valt de meeste regen, met een gemiddelde van 61-200 mm per maand. De droogste maanden zijn februari, maart en april, met slecht 5-30 mm per maand.
De temperatuur van de zee is het hele jaar door aangenaam, met een gemiddelde temperatuur van 27°C. Tropische stormen en orkanen komen weinig voor. Aruba ligt buiten het gebied waar orkanen voorkomen.