Weersverwachting Brazilië

Deze pagina laat zien voor welke steden in Brazilië Weersverwachting.nl een uitgebreid weerbericht beschikbaar heeft. Staat je locatie van interesse er niet bij, bekijk dan het weerbericht van de plaats die er dichtbij ligt.


A
Aguas Belas
Aracaju
Arraial d'Ajuda

B
Barcelos
Belem
Belo Horizonte
Boa Vista
Brasilia

C
Cabo de Santo Agostinho
Caceres
Campinas
Campo Grande
Canoa Quebrada
Cordeiro
Costa do Sauípe
Cumbuco
Curitiba

F
Florianopolis
Fortaleza
Foz do Iguacu
Franca

G
Goiania

I
Imbassai
Irati

J
Jaguaruana

L
Lavras
Londrina

M
Macapa
Maceio
Manaus
Mocoro 17 Rosado
Montes Claros

N
Natal
Natal - Ponta Negra-Via Costeira
Natal Aeroporto

O
Olinda

P
Peixe
Pipa
Ponta Pora
Porto Alegre
Porto das Dunas
Porto de Galinhas
Porto Seguro
Porto Velho
Praia das Fontes
Praia do Forte
Prainha

R
Recife
Recife Aeroporto
Rio Branco
Rio de Janeiro

S
Salvador
Salvador Aeroporto
Salvador da Bahia
Sao Paulo

T
Taíba
Teresina
Tibau do Sul
Toledo
Torres
Trancoso
Tres Logoas

U
Uberaba

V
Vitoria

Het klimaat in Brazilië

Brazilië heeft voor het grootste deel een tropisch klimaat (zie ook klimaatsoorten). Ten noorden en ten zuiden van de Amazone heerst halfdroog klimaat. In het zuiden heerst een mediterraan klimaat.
In het noorden van Brazilië, het Amazone gebied, heerst een tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur is 26°C. ’s Nachts is het ongeveer 22°C. Het Amazone gebied kent weinig temperatuur verschillen door het jaar, het maakt dus niet uit of het winter of zomer is. De regen valt vooral in de namiddag, als de buien tot ontwikkeling zijn gekomen. De gemiddelde neerslag per maand is 400 mm. Soure is een van de steden ter wereld waar de meeste regen valt en ligt aan de Amazone. De jaarlijkse hoeveelheid regen is 3219 mm. Maart is de natste maand met een gemiddelde van 615 mm. In oktober is het gelukkig droger, dan valt er maar gemiddeld 17 mm regen. De gemiddelde vochtigheidsgraad schommelt in het Amazonegebied tussen de 85 en 90 procent, dat is erg hoog.
Ten zuiden van de Amazone ligt het Hoogland van Brazilië. Hier heerst een halfdroog klimaat, met in juli de droogste tijd. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 30°C. In het noordoosten is het zelfs gemiddeld 33°C. En in de staten Mato Grosso en Mato Grosso do Sul kan het overdag 40°C worden.
Ten zuiden van Rio de Janeiro heerst een mediterraan klimaat. Het verschil tussen de seizoenen wordt weer zichtbaar maar door de aanwezigheid van de Atlantische Oceaan zijn de temperatuuruiterste niet zo groot. Zo is de uiterste temperatuur in de zomer 31°C en ’s winters 18°C . De gemiddelde jaarlijkse temperatuur ligt rond de 20°C . Met uitzondering van Bom Jesus, daar is de gemiddelde temperatuur 14,6°C. In het zuiden valt gedurende het hele jaar neerslag. Gemiddeld valt er tussen de 1400 en 1900 mm regen.
In de zomer heeft de zee een gemiddelde temperatuur van 28°C.