Weersverwachting Cuba

Actueel
ochtend
middag
avond
nacht

Vandaag, morgen, 14 dagen

Bekijk de weersverwachting voor Cuba. Voor een snelle weergave kan je op de tabs klikken boven de weerkaart. Ook kun je op de kaart doorklikken naar de betreffende plaatsen.

Per plaats

Zoek jouw plaats van interesse op en bekijk het uitgebreide weerbericht van Cuba met voor elke stad in Cuba de weersverwachting per dagdeel, een uurlijkse weersverwachting en de vooruitzichten voor de komende 14 dagen.

Het klimaat in Cuba

Cuba heeft een vochtig en tropisch klimaat.

Het is op Cuba het warmst tussen juni en september, de gemiddelde maximum temperatuur is dan overdag rond de 32°C, de gemiddelde minimum temperatuur is dan ’s nachts 22°C. Het is op Cuba het koudst tussen november en februari, dan is de gemiddelde maximum temperatuur paar een paar graden kouder dan in de zomer, namelijk 28°C. De gemiddelde minimumtemperatuur is in die periode 18°C.

In september en oktober komen de meeste dagen met regen voor. Namelijk gemiddeld 11 regendagen per maand. In februari, maart en april komen de minste regendagen voor, namelijk gemiddeld 4 regendagen per maand. Op regendagen is het vaak het grootste gedeelte van de dag zonnig maar trekt in de namiddag de regen over het eiland. Over het gehele jaar genomen valt er gemiddeld 1270 millimeter neerslag op Cuba.

De zonnigste maand op Cuba is met 8 uur zon per dag de maand mei. Van september tot december schijnt de zon het minste aantal uren, namelijk maar 5 uur per dag.

Het zeewater rond Cuba heeft het gehele jaar ongeveer dezelfde temperatuur, tussen de 24°C en 28°C.