Weersverwachting Jamaica

Deze pagina laat zien voor welke steden in Jamaica Weersverwachting.nl een uitgebreid weerbericht beschikbaar heeft. Staat je locatie van interesse er niet bij, bekijk dan het weerbericht van de plaats die er dichtbij ligt.


B
Boscobel

D
Discovery Bay

F
Falmouth

K
Kingston

M
Montego Bay

N
Negril
Negril Point

O
Ocho Rios
Ocho Rios - Mammee Bay
Ocho Rios - Tower Isle
Oracabessa

R
Rio Bueno
Runaway Bay

Het klimaat in Jamaica

Er heerst een tropisch klimaat op Jamaica. Op bijna alle dagen schijnt de zon maar het regent en onweert er ook vaak, deze buien kunnen zeer hevig zijn. Aan de kust is het gemiddeld tussen de 25°C en de 32°C. In de bergen is het gemiddeld 6°C. Het hele jaar door is de temperatuur vrijwel constant op Jamaica met een gemiddelde dagtemperatuur van 30°C in de zomermaanden en 28°C in de wintermaanden. De zon schijnt zo’n 7 tot 8 uur per dag op Jamaica, ook dit blijft het hele jaar constant.

Op Jamaica valt gemiddeld 2000 millimeter neerslag per jaar. De hoeveelheid neerslag verschilt wel per gebied. In de hoofdstad van Jamaica, Kingston, regent het gemiddeld minder dan 1000 millimeter per jaar. Aan de noordkust valt er echter tussen de 2500 millimeter en 5600 millimeter neerslag per jaar. Van oktober tot en met december valt de meeste neerslag: meer dan 200 millimeter per maand. In februari en maart valt de minste neerslag.

Langs de noordkust zorgen de continu langs waaiende passaatwinden voor verkoeling. De bergen op Jamaica blokkeren de wind voor de zuidkust, daardoor is er aan de zuidelijke kant van het eiland weinig te merken van de verkoelende passaatwinden. Van juni tot en met november heerst het orkaanseizoen, Jamaica ligt namelijk in een orkaangevoelig gebied. In september en oktober is de kans op een orkaan het grootst. Vaak zijn de orkanen echter al in kracht afgenomen als ze Jamaica bereiken, omdat ze eerst over een ander eiland geraasd zijn.

De zee rondom Jamaica heeft het hele jaar door de aangename temperatuur van tussen de 27°C en 29°C.